La xifra de desocupació al municipi (11,20%) es va reduir en 53 persones des de principis d’any, la qual cosa suposa una variació interanual de -16,67 punts. Les dades situen a Dosrius com el segon municipi de la comarca amb un descens interanual d’atur més destacat al llarg del 2017.
Dosrius va consolidar al llarg del 2017 la clara tendència a la baixa que ha registrat l’atur al municipi des de principis del 2015. El curs passat es va tancar amb una xifra d’atur de l’11,20% (265 persones), dos punts per sota del global de la comarca del Maresme (13,23%) i una dada molt inferior a la registrada el mes de gener del 2015, quan la xifra s’elevava fins a les 384 persones.
Així, entre els mesos de gener i desembre del 2017, l’atur a Dosrius ha experimentat una disminució interanual del -16,67%; erigint-se com el segon municipi de tot el Maresme –per darrere de Sant Iscle de Vallalta- amb un descens interanual de l’atur més destacat. Aquestes xifres s’han extret de l’anàlisi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, que recull el comportament de l’atur mensual.
Aquestes dades, a més, se sumen als resultats positius aconseguits en el conjunt de la comarca, que apunten una reducció del 6,81% en l’atur interanual; sent el col·lectiu d’homes entre 35 i 44 anys el que ha experimentat un descens més destacat (-9,62%; -4,48% en el cas del col·lectiu femení). Així, a finals del mes de desembre hi havia 27.090 maresmencs i maresmenques cercant feina, 9.043 menys que a finals de 2016.
Marc Bosch, alcalde de Dosrius, valora les xifres com a “esperançadores” i les emmarca en la “capacitat creixent de Dosrius d’atreure noves empreses i indústries”, una capacitat que, encara amb paraules de Bosch, “animen el consistori a seguir apostant fermament per oferir serveis i eines formatives que representin un estímul i una ajuda real per a l’entrada i/o reincorporació al mercat laboral dels veïns i veïnes que tenen dificultats per fer-ho”.
En aquest sentit, entre el catàleg de recursos que el consistori posa a disposició de les persones en situació d’atur i en recerca activa de feina hi ha el Servei d’Empresa i Ocupació, que facilita el contacte entre empreses del territori i persones desocupades, un servei que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels municipis signants del conveni Riera d’Argentona (Cabrera de Mar, Òrrius i Argentona).
Així mateix, aquest 2018, amb l’objectiu de promocionar l’economia local, establir nous canals de comunicació directes amb les empreses i incidir en la dinamització i consolidació de noves activitats industrials, comercials i de serveis al poble, emprenedors i empreses ja podran fer ús del nou servei gratuït d’assessorament i orientació impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica.