Ajuntament Vell
Antiga masia (1691) del nucli històric de Dosrius. Va ser la Casa de la Vila fins a l'any 1974 i ara és un equipament municipal polivalent.
Can Net
Masia dels segles XVI-XVII situada al nucli històric de Dosrius. Va pertànyer al Marquès Castelldosrius fins a l'any 1980, per això la masia també era coneguda com el "Marquesat".
Castell de Dosrius
El Castell de Dosrius, actualment en ruïnes, està situat en un turó molt proper del poble (295 m) i els primers documents que l'esmenten són dels anys 1114 i 1128.
Cova sepulcral de la Costa de Can Martorell
La Cova Sepulcral de la Costa de Can Martorell, o de la Vinya d’en Tit, és un espai d’enterrament col·lectiu de fa més de 4.000 anys, de l'època del Calcolític.
Dolmen de Ca l'Arenes
Monument megalític de l'època del Neolític Final que servia com a lloc d'enterrament col·lectiu.
El Molinot
Molí fariner d'època medieval, tot i que la primera referència documental és de l'any 1570. El molí pertanyia a Can Galzeran, avui conegut com a Can Prats.
Ermita de Sant Llop
Ermita (1740) amb advocació a Sant Llop, copatró de Dosrius. Des de fa segles s'hi celebra l'Aplec de Sant Llop, que coincideix amb la Festa Major d'estiu de Dosrius.
La Font del Sot
Lledoner de Can Munné
Mapa de Patrimoni Cultural de Dosrius
Pou de Glaç de Canyamars
Del s.XVII. Construcció cilíndrica, limitada amb gruixuts murs de paredat que tenien la funció de mantenir la temperatura constant. Coberta amb volta de pedra de mitja taronja i teula àrab amb ràfec. Al costat nord hi ha tres contraforts de paredat i la boca de sortida del gel. Aquest es feia en un passadís-mina, que va desaparèixer en ser remodelat l’entorn i el camí
Safareig de n'Homs
Safareig del Comú
El Safareig del Comú (1916) va ser un dels retadors del poble i el principal lloc d’abastament d’aigua per a les cases de Dosrius, abans que s’instal·lés la xarxa d’abastament d’aigua corrent.
Sant Andreu del Far
Segle XVII. Arquitectura del Gòtic tardà amb aportacions renaixentistes.
Sant Esteve de Canyamars
Segles XII - XVI. Origen romànic amb importants transformacions en època moderna, d’estil gòtic tardà, amb elements renaixentistes.
Sant Iscle i Santa Victòria de Dosrius
Església parroquial de Dosrius d’estil gòtic amb elements renaixentistes. Va ser construïda a partir de l'any 1526, en el mateix lloc on hi havia una església romànica, documentada des de l’any 1304.
Santuari del Corredor
Segle XVI, estil gòtic tardà, amb elements renaixentistes.