El protocol establirà els mecanismes per garantir una intervenció coordinada que permeti assegurar la prevenció, detecció, atenció i recuperació de les dones, així com dels fills/es i persones al seu càrrec, que hagin viscut algun tipus de violència.
L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Dosrius, amb el suport de la Diputació de Barcelona –a través de l’entitat El Safareig, encarregada de la definició del protocol-, ha posat en marxa aquest 2018 l’elaboració del nou Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista al municipi. El protocol establirà els mecanismes per garantir una intervenció coordinada que permeti assegurar la prevenció, detecció, atenció i recuperació de les dones, així com dels fills/es i persones al seu càrrec, que hagin viscut algun tipus de violència.
Jordi Reñé, regidor de Serveis Socials, explica que amb aquest protocol l’equip de govern vol donar una nova passa significativa “en la prevenció i eradicació de qualsevol tipus de conductes d’assetjament i violència masclista” i “consolidar i potenciar els canals de detecció ja existents”. En aquest sentit, el passat mes de juny del 2017 l’Ajuntament també va aprovar el Protocol d’assetjament psicològic, moral, sexual, per raó de sexe o orientació sexual.
Un projecte plural i transversal
Amb el propòsit d’establir un marc comú que serveixi de referència i consensuar els circuits de detecció, atenció i recuperació de les víctimes de la violència masclista, el Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista s’elaborarà a partir d’un total de cinc sessions de treball en les quals hi prendran part tots els agents implicats; entre ells, l’Ajuntament de Dosrius, els cossos de seguretat i les àrees de sanitat, educació i justícia. Les jornades estan coordinades i supervisades per una Comissió Tècnica –constituïda per totes les agències i/o serveis que intervenen o poden intervenir en l’abordatge integral de la violència masclista-.