Llum verda al pressupost municipal de 2018

Dilluns, 12 de febrer de 2018 a les 13:00

El Ple municipal aprova definitivament els comptes per a aquest exercici. La mateixa sessió plenària va servir, també, per aprovar una moció que insta la Generalitat a abonar el deute pendent de les escoles bressol.

El passat dijous 8 de febrer el Ple de l’Ajuntament de Dosrius va aprovar de forma definitiva el pressupost municipal del 2018. Els comptes, que ascendeixen fins als 6.989.193€, van tirar endavant amb els vots a favor d’ERC, LaPAC i els regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent i els vots en contra de PSC i PP, un cop desestimades les al·legacions presentades pel grup municipal del PSC. Amb l’aprovació d’aquest pressupost l’Ajuntament de Dosrius incrementa més de 750.000€ per destinar a inversions tan destacades i estratègiques com l’impuls a Can Batlle d’un eix neuràlgic educatiu i cultural i el projecte d’urbanització de Can Canyamars.

L’Ajuntament exigeix a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les escoles bressol

Durant la sessió, el Ple de l’Ajuntament també va debatre i aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del PSC que insta el govern de la Generalitat de Catalunya a donar compliment “immediat” a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’obliga a pagar les subvencions de tres cursos als 35 ajuntaments que van presentar una reclamació pel deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei de les escoles bressol municipals.

En aquest sentit, el text recorda que, malgrat que l’Ajuntament de Dosrius no va plantejar amb anterioritat cap recurs directe per la via judicial, la sentència del TSJC sí que preveu el retorn al consistori dosriuenc per part de la Generalitat del deute contret durant els cursos escolars del 2012 al 2015, que ascendeixen a 280.800 euros.

La moció aprovada, que incorpora esmenes de l’equip de govern, també insta al Govern de l’Estat Espanyol a tornar a fer les aportacions a la Generalitat de Catalunya per a l’educació infantil, atès que van passar de 88 milions d’euros el 2008; 83,5 el 2009; 78 el 2010; 17,5 el 2011 i a partir de l’any 2012 va deixar de subvencionar. Aquesta manca de finançament va comportar, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, la priorització del segon cicle d’educació infantil (3-5 anys) per ser, aquesta, una etapa educativa universal al nostre país.

 

Darrera actualització: 12.02.2018 | 13:11