L’Ajuntament aprova inicialment el projecte d’urbanització de Can Canyamars

Divendres, 4 d'agost de 2017 a les 00:00

El pla s’executarà en diferents fases i permetrà resoldre les mancances històriques d’infraestructures i serveis que pateixen els veïns i veïnes d’aquest nucli del municipi.

A finals del passat mes de juliol, l’Ajuntament va presentar als veïns i veïnes de la vila el projecte d’urbanització del sector Can Canyamars. Més de 120 persones van participar en l’audiència pública que el consistori va celebrar al Poliesportiu de Canyamars i on es van presentar els detalls i els objectius d’aquest pla urbanístic municipal que té com a objectiu resoldre de forma definitiva els problemes endèmics d’infraestructures, accessos i serveis bàsics que pateixen des de fa anys els veïns i veïnes d’aquest nucli del municipi.

Un cop l’Ajuntament ha aprovat de forma inicial el projecte, aquest s’exposarà públicament fins a finals del proper mes de setembre perquè tots els ciutadans el puguin consultar obertament. Posteriorment, en cas que se n’hagin presentat, es resoldran les respectives al·legacions i es procedirà a l’aprovació definitiva del projecte. En aquest sentit, la voluntat de l’equip de govern és que el contracte d’obres es tregui a licitació pública abans d'acabar l'any.

Un projecte urbanístic dividit en 30 fases

Seguint, en tot moment, els principis de prudència tècnica i econòmica i de respecte mediambiental i buscant sempre l’interès general i la viabilitat del projecte, el govern municipal ha apostat per executar l’obra de forma diferida i programada en el temps. Així, el projecte, que té un cost estimat de 9.546.392,15€, es durà a terme en un total de 30 fases que implicaran els tres polígons que conformen la urbanització.

Les actuacions han estat precedides d’un exhaustiu estudi de la xarxa de clavegueram existent de tota la urbanització que ha permès detectar problemes importants com l’acumulació de sediments, arrels i juntes en mal estat, esquerdes i desperfectes generals. Per tot plegat, els treballs, que s’iniciaran en els eixos principals de Can Canyamars, tenen com a finalitat millorar el paviment dels carrers i de les voreres; la senyalització; les canalitzacions i el cablejat; i les xarxes pluvials, d’aigua potable, de distribució, residuals, d’enllumenat i de clavegueram.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, defensa que “els veïns i veïnes de Can Canyamars mereixen que des de l’administració els donem, per fi, plenes garanties que les mancances evidents i injustificables que pateixen des de fa masses anys comencin a resoldre’s ja i sense més demora”.

La nova nomenclatura dels carrers, a punt de veure la llum

En paral·lel al projecte d’urbanització, i amb el doble objectiu d’enfortir el sentiment de pertinença al nucli i a la vila i facilitar la prestació dels serveis bàsics a tots els residents de la zona, l’Ajuntament i l’Associació de Propietaris de Can Canyamars han treballat de la mà per impulsar una proposta de nomenclatura dels diferents carrers de la urbanització que actualment estan faltats d’un nom. Així, la Comissió de Nomenclàtor de Dosrius ha aprovat per unanimitat la nova denominació d’un total de 24 carrers dels polígons A, B i C. Aquesta nova nomenclatura serà sotmesa a votació en el proper Ple municipal.

Darrera actualització: 25.08.2017 | 14:34