Les declaracions dels veïns i veïnes perjudicats per lesions de la Guàrdia Civil durant l’1-O es reprendran el mes de desembre

Dijous, 15 de novembre de 2018 a les 00:00

Les properes compareixences al Jutjat de Mataró tindran lloc el 13 i 20 de desembre i el 24 de gener.

Des del passat 11 d’octubre, diversos veïns i veïnes de Canyamars i Dosrius declaren al Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró com a perjudicats per lesions de la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya a l’1 d’octubre de 2017.

Aquest dijous 15 de novembre ha tingut lloc la darrera compareixença, a càrrec de tres persones de Canyamars. A la citació també hi ha estat present l’alcalde Marc Bosch, que ha acompanyat als declarants com a mostra de suport en nom de l’Ajuntament de Dosrius. Ara, les properes citacions se celebraran els dies 13 i 20 de desembre; mentre que la compareixença prevista pel proper 22 de novembre ha quedat ajornada fins al 24 de gener.

Mentrestant, també han quedat ajornades –sense data establerta- les declaracions del batlle dosriuenc i del regidor Eduard Garcia –previstes pel 8 i el 15 de novembre, respectivament-; que el 5 d’octubre de 2017 també van presentar una denúncia en nom de l’Ajuntament per les destrosses materials ocasionades pels cossos de seguretat de l’Estat espanyol als col·legis electorals de la vila durant l’1-O, així com una denúncia particular per les agressions i els danys personals soferts durant l’assalt de la Guàrdia Civil.

En aquest sentit, la jutgessa ha justificat l’ajornament per la doble condició de Marc Bosch i Eduard Garcia com a afectats i investigats per les càrregues policials de l’1-O.

Darrera actualització: 15.11.2018 | 13:48