El president del Parlament i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació visiten Dosrius en l’inici de la campanya “Benvinguts a Pagès”

Dissabte, 1 de juny de 2019 a les 13:00

Roger Torrent i Teresa Jordà han recorregut les instal·lacions de la granja Can Gel; que, juntament amb la granja de gallines Sant Llop, ofereix al llarg de tot el cap de setmana visites gratuïtes per donar a conèixer la seva activitat i els seus productes ecològics i de proximitat.

Aquest dissabte 1 de juny ha arrencat la quarta edició de “Benvinguts a Pagès”; un programa impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alicia i que convida a les explotacions de tota Catalunya a obrir les portes de casa seva durant tot un cap de setmana per mostrar els seus camps, ramats, barques i obradors. I a Dosrius, la iniciativa ha començat de forma ben especial: amb la visita oficial al municipi del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

Dosrius participa un any més d’aquest projecte a través de la granja de vaques de Can Gel i la granja de gallines Sant Llop; que durant els dies 1 i 2 de juny ofereixen a veïns i veïnes i visitants visites gratuïtes per a presentar l’activitat que duen a terme al municipi i els productes de qualitat i de proximitat que elaboren.

Visita a la granja de vaques de Can Gel

Durant l’estada del senyor Roger Torrent i de la senyora Teresa Jordà a Dosrius; els representants de la Generalitat i del Govern han pogut realitzar durant el migdia un breu recorregut per les instal·lacions de l’explotació de Can Gel.

En aquest sentit, de la mà de Marta Pané i Joan Gel, propietaris de la granja, i acompanyats per Marc Bosch, alcalde de Dosrius; Alicia Rodríguez, consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal; Josep Pena, director dels Serveis Territorials del DARP a Barcelona; Ramon Sentmartí, director gerent de PRODECA; Dolors Agüera, vicepresidenta 3a del Consell Comarcal del Maresme; i de membres del consistori; la delegació presidida pel president del Parlament i per la consellera ha pogut conèixer de primera mà la història de Can Gel i visitar la nau principal, la sala de munyir, l’aula de tallers per a infants i la zona de vedelles petites i vedelles joves que hi habilitades a la instal·lació.

Roger Torrent, president del Parlament, ha assegurat que "Dosrius sintetitza com cap altre municipi el que som com a país: un paisatge que relliga la muntanya amb el mar, el treball de la terra amb la projecció que el Maresme i Catalunya ha tingut sempre Mediterrani enllà". Mentrestant, Teresa Jordà ha afirmat que Can Gel "és una explotació lletera de referència no només a la comarca, sinó al país".

Signatura del Llibre d’Or de la vila

Abans de la visita a les instal·lacions de Can Gel, Rogert Torrent i Teresa Jordà han signat el Llibre d’Or de la vila al Despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament i han participat d’una breu reunió de treball amb l’alcalde Marc Bosch.

En aquest sentit, Marc Bosch, posa en valor la visita del president del Parlament i de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i assegura que "poder rebre la segona autoritat del país en una jornada tan simbòlica com la d'aquest cap de setmana, evidencia que estem fent bé les coses com a poble i que des de Dosrius som capaços d'endegar i liderar iniciatives plenament arrelades al territori que són un exemple arreu del nostre país".

Darrera actualització: 03.06.2019 | 08:55