Dosrius serà seu aquest cap de setmana de la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

Dimarts, 1 de maig de 2018 a les 00:00

El municipi serà l’amfitrió dissabte 5 de maig de la dotzena edició d’aquest projecte, que enguany tindrà com a temàtica principal la gestió i l’aprofitament de l’aigua a la comarca al llarg de la història.

Dosrius serà aquest cap de setmana el municipi amfitrió de la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, un projecte acadèmic de caràcter itinerant que enguany està organitzat per l’Ajuntament de Dosrius, juntament amb l’Arxiu Comarcal del Maresme, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i amb el suport del Consell Comarcal del Maresme

Dissabte 5 de maig, la Sala de Plens de l’Ajuntament acollirà la dotzena edició d’aquest programa que sota el títol ‘Aigua!. Recurs vital, social, cultural i econòmic al Maresme’ aquest 2018 girarà al voltant de la gestió i l’aprofitament de l’aigua a la comarca al llarg de la història.

La jornada comptarà amb la presència destacada de l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch; el president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner, Josep Santesmases; el director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano; Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar –població que l’any 2017 va acollir la Trobada-; Lina Morales, alcaldessa de Cabrils –municipi que el 2019 prendrà el relleu de Dosrius com a vila organitzadora-; i Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, posa en valor el projecte i assegura que “per a Dosrius és un orgull poder ser seu d’aquest projecte, que enguany ens permetrà posar sobre la taula una de les qüestions d’interès general que més preocupació susciten en la nostra població, com és el cas de l’aigua i el seu ús i aprofitament”.

La jornada arrencarà a primera hora del matí amb els parlaments de les autoritats i amb la celebració de la ponència ‘L’aigua transversal al Maresme’ a càrrec de Joan Manel Riera, educador i director de l’Escola de Natura del Corredor (ENC). A continuació, els diferents centres d’estudis de la comarca presents a la trobada presentaran un total de 27 comunicacions. I ja a la tarda, tindrà lloc una visita guiada a la Casilla Courtain (La Mina).  En aquest sentit, tant la conferència com la visita són obertes a tota la ciutadania.

Finalment, en el decurs del programa també es presentaran les actes de la trobada de l’any 2017 celebrada al municipi de Vilassar de Mar i que tenia com a temàtica l’arquitectura i l’urbanisme de la comarca. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a les adreces arxiu@dosrius.cat o acmaresme.cultura@gencat.cat.

Darrera actualització: 03.05.2018 | 14:09