Dosrius se suma al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dimarts, 20 de novembre de 2018 a les 10:00

En el marc de la desena edició de la campanya contra la violència masclista al municipi, l’Ajuntament impulsa una campanya de sensibilització i prevenció sobre qualsevol manifestació de violència contra les dones, els joves i la gent gran.

Dosrius se sumarà el 25 de novembre a la commemoració arreu de Catalunya del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Així, en motiu de la diada el consistori s’adhereix al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Ciutadania, entitats i comerços tindran un paper central al llarg de la campanya

L’Ajuntament de Dosrius, conscient de la importància de potenciar i fer arribar arreu del municipi el missatge del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, convida els veïns i veïnes, al teixit associatiu i els comerços locals a implicar-se en la nova edició de la campanya contra la violència masclista al municipi i a fer visible un clam enèrgic i col·lectiu cap a qualsevol mostra de violència.

Per tot plegat el consistori ha elaborat diversos materials gràfics amb informació de primera mà sobre els serveis i recursos que els veïns i veïnes disposen per a fer front a situacions de violència,  que seran distribuïts per diferents espais públics del municipi i que també es podran consultar al web i a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) de l’Ajuntament.

‘Informació jurídica sobre dret de família i eines per afrontar una separació’

Mentrestant, dimecres 12 de desembre tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament l’acte central de la campanya d’enguany: una conferència oberta a tota la ciutadania, a partir de les 17 h., sobre qüestions com el conveni de separació i/o divorci, la pensió d’aliments, la guarda i custodia, aspectes en relació als fills i filles, situacions que poden genera conflictes…

La sessió anirà a càrrec de l’advocada de família Queta Mateu i per participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 937 918 014 (Ext.4). 

Capacitació i compromís tècnic per a l’eradicació de qualsevol manifestació de violència

D’altra banda, el passat mes d’octubre la Diputació de Barcelona va fer entrega a l’Ajuntament del Protocol per l’abordatge integral de la violència masclista al municipi de Dosrius; elaborat al llarg del primer semestre de 2018 per una comissió tècnica de professionals del consistori i serveis d’atenció ciutadana (Mossos d’Esquadra, Sanitat, centres educatius...) amb el suport de la Diputació de Barcelona i  a través de l’entitat El Safareig. 

El document estableix tots els mecanismes per garantir una intervenció coordinada que permeti assegurar la prevenció, detecció, atenció i recuperació de les dones, així com dels fills/es i persones al seu càrrec, que hagin viscut algun tipus de violència. En aquest sentit, un cop sigui aprovat pel consistori s’iniciarà la seva implementació.

Telèfon de contacte 24h

Finalment, es recorda a tots els veïns i veïnes que hi ha habilitat un número de telèfon gratuït que funciona les 24 hores del dia els 365 dies a l’any per poder denunciar episodis de violència masclista. El número és el 900 900 120.

 

 

Darrera actualització: 19.11.2018 | 11:46