Finalitza el projecte de restauració d’“El Safareig de N’Homs”

Dimarts, 8 d'agost de 2017 a les 00:00

Els treballs, desenvolupats en diferents fases des de finals del 2015, han finalitzat aquest mes d’agost amb l’arranjament de l’espai i de la font.

Aquest mes d’agost l’Ajuntament de Dosrius ha donat per finalitzat el projecte de restauració d’”El Safareig de N’Homs”, iniciat a finals de l’any 2015 amb la signatura d’un conveni amb l’empresa Real Estate Data Corporation SA, propietària dels terrenys on s’ubica l’espai. El consistori ha donat per acabat el pla un cop conclosos els darrers treballs d’arranjament que s’han dut a terme al llarg dels darrers dies tant al safareig com a la font. Un cop finalitzada la restauració, ara només queden per enllestir actuacions puntuals a l’entorn de l’espai.

Les obres han anat a càrrec de la Brigada Municipal de Manteniment i Serveis i han consistit en la restauració del safareig i en la resolució de les filtracions d’aigua que patia la font. Joan Serra, regidor d’Urbanisme, posa en valor la “tasca curosa i de primer nivell duta a terme pels membres de la Brigada municipal” i destaca que “l’actuació s’ha realitzat respectant, en tot moment, l’aspecte original i únic d’aquest espai tan emblemàtic. Estem molt orgullosos del resultat final i esperem que els veïns i veïnes es facin seu l’espai i en gaudeixin”.

En la mateixa línia, l’alcalde Marc Bosch explica que “El Safareig de N’Homs és part indestriable de la nostra identitat i història com a poble. Un d’aquells espais icònics claus en el nostre relat com a vila i que ens doten d’identitat pròpia. Es tracta d’un autèntic patrimoni cultural i paisatgístic que cal que preservem i difonguem”. Bosch, a més, defensa que “per a aquest equip de govern era essencial recuperar aquest espai per al gaudi de tots els nostres veïns i veïnes i per convertir-lo en un atractiu turístic més  per als nostres visitants”.

Precedents

A finals de l’any 2015, l’Ajuntament de Dosrius i Jordi Gay, en representació de l’empresa Real Estate Data Corporation SA, propietària dels terrenys on s’ubica la “El Safareig de N’Homs”, van arribar a un acord en virtut del qual el consistori podria actuar en aquesta superfície de 410m2 per a la seva adequació i manteniment. Per la seva banda, l’empresa propietària  es comprometia a mantenir l’accés públic.

Des d’aleshores, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Parc Montnegre i el Corredor, s’hi ha dut a terme diferents neteges, la instal·lació d’un banc, l’adequació de les escales i dels accessos i la col·locació de senyalització

Darrera actualització: 25.08.2017 | 14:40