L’Ajuntament deroga el Registre Municipal d’Unions Estables de Parelles

Dilluns, 21 d'agost de 2017 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya passa a assumir les competències íntegres d’aquest registre impulsat a Dosrius l’any 2003. La modificació, però, no perjudicarà en cap cas el dret de les persones interessades.

L’Ajuntament de Dosrius va aprovar durant el Ple municipal ordinari del mes de juny la dissolució del Registre Municipal d’Unions Estables de Parelles, creat l’any 2003. El motiu de la derogació ha estat l’entrada en vigor el passat 1 d’abril del 2017 del Registre Únic de Parelles Estables de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i que, entre d’altres aspectes, preveu que les parelles estables inscrites en registres municipals puguin aportar la certificació d'inscripció emesa per l'ajuntament corresponent per inscriure’s en el Registre Únic.

Què implica la derogació del registre?

Per criteris d’eficiència i optimització de recursos i amb l’objectiu de facilitar els tràmits corresponents, l’Ajuntament de Dosrius ha procedit a la derogació del Registre Municipal d’Unions Estables de Parelles, que des del 2003 ha atès un total de 61 peticions -30 de les quals continuen d’alta al registre-. Així, l’acord implica que l’Ajuntament deixa de registrar les parelles de fet i únicament tramitarà les baixes i els certificats.

On em podré registrar ara com a parella de fet?

La derogació del modificació del Registre Municipal d’Unions Estables de Parelles no perjudica en cap cas el dret de les persones interessades. Tots els veïns i veïnes de Dosrius que vulguin registrar-se com a parelles ho han de fer a partir d’ara a través del següent web.

Què és el Registre Únic de Parelles Estables de Catalunya?

La inscripció en el Registre és voluntària, no té caràcter constitutiu i requereix el consentiment dels dos convivents en parella estable. La inscripció de la parella al Registre és un dels mitjans de prova que permet al membre supervivent de la parella estable accedir a la pensió de viduïtat i a altres prestacions socials.  

Darrera actualització: 15.06.2018 | 10:16