Retiren un projectil d’artilleria trobat en una parcel·la privada de Canyamars

Dimarts, 3 de setembre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament recorda que en cas de trobar un artefacte explosiu cal trucar al telèfon 112 i seguir els principals consells de seguretat.

Efectius de l’Àrea Tedax–NRBQ del cos de Mossos d’Esquadra van dur a terme el passat 29 d’agost la retirada d’un artefacte explosiu trobat a Canyamars.

L’actuació, que es va desenvolupar amb total normalitat i sense lamentar danys personals ni materials, va ser possible després que un veí alertés als cossos de seguretat de la presència d’un objecte que semblava un obús en una parcel·la privada del municipi. Arribats al lloc de la troballa, els efectius policials desplegats a la zona van confirmar que es tractava d’un projectil d'artilleria del calibre 155.

En aquest sentit, durant aquest any 2019 l’Àrea Tedax–NRBQ ha recollit més de 300 artefactes explosius a tota Catalunya, majoritàriament projectils d’artilleria, granades de mà, morters, granades de fusell i espoletes. Per tot plegat, des del cos de Mossos d’Esquadra es recomana a totes les persones que trobin un artefacte explosiu seguir els següents consells de seguretat:

  • Recordar que es tracta d’un artefacte molt perillós i destructiu.
  • No agafar-lo ni tocar-lo. Si s’agafa o es toca un projectil d’artilleria, pot provocar una explosió.
  • Allunyar-se del lloc.
  • Trucar al telèfon 112.
  • Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç.

L’Ajuntament de Dosrius agraeix la col·laboració ciutadana i posa en valor la tasca duta a terme pel cos de Mossos d’Esquadra en aquesta actuació al terme municipal.

Darrera actualització: 03.09.2019 | 19:06