Precaució per la situació d'alerta del NEUCAT

Dijous, 8 de febrer de 2018 a les 13:00

A partir de primera hora d'aquest dijous 8 de febrer i fins a la tarda es podrien produir nevades febles a les cotes més altes del litoral central i Àrea Metropolitana de Barcelona, segons informa Protecció Civil.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA. La cota de neu se situarà entorn dels 100 metres, si bé en moments puntuals pot arribar a nevar per sota d'aquesta cota, fins a nivell de mar. Les comarques amb més afectació seran el Maresme, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. L'episodi es donarà a tot el litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i Girona.

De cara a la tarda, les precipitacions es desplaçaran cap al sud afectant principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona i també litoral i prelitoral de Tarragona. La cota de neu aquesta zona es mantindrà als 100 metres i puntualment podrà baixar fins a nivell del mar.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades en aquest enllaç.

Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica en aquest enllaç.  

Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària en aquest enllaç

 

Darrera actualització: 08.02.2018 | 13:35