L’alcalde de Dosrius trasllada al conseller d’Interior la preocupació de la ciutadania en matèria de seguretat

Dijous, 7 de febrer de 2019 a les 16:29

L’alcalde Marc Bosch ha traslladat al conseller d’Interior, Miquel Buch, el malestar i la inquietud veïnal pels robatoris ocorreguts al municipi; així com la necessitat d’ampliar la dotació de Mossos d’Esquadra al territori i potenciar la coordinació entre els cossos de seguretat.

La Sala de Plens del Consell Comarcal va acollir dimarts 5 de febrer una reunió de treball amb l’assistència del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, i de les alcaldesses i alcaldes del Maresme. La sessió, on hi va prendre part el batlle dosriuenc Marc Bosch en representació de l’Ajuntament de Dosrius, tenia com a objectiu analitzar les problemàtiques de seguretat de la comarca i avançar en un dels temes que actualment més preocupa a les poblacions maresmenques: l’increment del nombre de robatoris en domicilis.

A la reunió també hi van ser presents el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez el director General d’Administració de Seguretat, Jordi Jardi; el director del Servei Català de Transit, Juli Gendrau; i el director de l’Oficina de Coordinació de la Xarxa Rescat, Xavier Rius, entre d’altres autoritats.

El titular del departament va explicar als assistents que durant el 2018 les detencions van incrementar en un 5% respecte el 2017 i va avançar que a partir del proper mes de juny el cos de Mossos d’Esquadra es dotarà amb 500 nous efectius que es destinaran a diversos municipis catalans. Buch, a més, també va exposar la voluntat d’impulsar des de la conselleria una borsa de treball de policies locals per tal de formar i distribuir nous agents segons les necessitats de cada població.

El conseller, a més, també va detallar que l’increment de les detencions que s’ha experimentat té com a origen el desplegament de dispositius més selectius i més dispositius de paisà; així com la tasca d’investigació policial. Finalment, va apel·lar a la col·laboració dels ajuntaments, a incrementar la relació de coordinació entre les policies locals, i a endurir el codi penal.

Marc Bosch valora satisfactòriament la trobada amb el conseller d’Interior i assegura que “cal seguir persistint per garantir que els nostres cossos de seguretat, començant per la Policia Local, comptin de forma prioritària amb els recursos necessaris per actuar de forma eficaç davant d’aquesta problemàtica”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Dosrius ja ha contractat un nou agent per a la Policia Local; i ha incorporat en el Pressupost municipal del 2019 una partida de 30.000€ per a la instal·lació d’un sistema de càmeres de reconeixement de matrícules a les entrades del municipi. A més, es renovaran els vehicles policials mitjançant renting i s’incorporaran nous uniformes, emissores i d’altres materials policials per un valor 14.600€.

Dosrius es dotarà amb un Pla Local de Seguretat Viària

Finalitzada la reunió, el conseller Miquel Buch també va signar diversos convenis en matèria de seguretat viària, a través dels quals els diferents municipis estableixen una col·laboració permanent amb el Servei Català de Trànsit. En el cas de Dosrius, consistori i conselleria han acordat per aquest 2019 l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat Viària en el marc del conveni de col·laboració signat a l’any 2015.

Darrera actualització: 07.02.2019 | 17:32