L’alcalde de Dosrius i regidors de l’Ajuntament fan costat al dosriuenc Òscar Morros en la seva declaració judicial pels fets de l’1 d’octubre

Dijous, 25 de gener de 2018 a les 17:00

Òscar Morros ha estat citat a declarar al Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat. Alhora, Morros compareixia també com a denunciant contra els agents de la Guàrdia Civil per un presumpte de lesions i tortura.

Avui dijous 25 de gener, l’alcalde Marc Bosch i els regidors Eduard Garcia, Jordi Reñé i Isidro Galiano -en representació de l’Ajuntament de Dosrius- han acompanyat Òscar Morros en la declaració que aquest veí dosriuenc ha fet al Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró acusat d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat el passat 1 d’octubre durant la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya. En la seva cita davant del jutge, Òscar Morros també ha presentat una denúncia contra agents de la Guàrdia Civil per un presumpte cas de lesions i tortura.

Òscar Morros ha estat acompanyat en la seva citació per més d’un centenar de persones; entre elles, els alcaldes i alcaldesses de les poblacions de Canet de Mar, Arenys de Munt i Sant Andreu de Llavaneres; veïns i veïnes de Dosrius i d’altres municipis de la comarca; la diputada al Parlament de Catalunya, Mònica Palacín (ERC); la diputada al Congrés de Diputats, Míriam Nogueras (PDeCAT); representants del col·lectiu Advocats per la Defensa dels Drets Humans; i membres de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural.

En la seva compareixença als jutjats, el dosriuenc Òscar Morros ha hagut de fer front a la denúncia presentada per la Guàrdia Civil per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat després de ser detingut en un polígon del municipi poc després de les càrregues policials que es van dur a terme al col·legi electoral del Casal de les Cotxeres de Canyamars i abans que a l’Escola Castell de Dosrius. Així mateix, Morros ha presentat una denúncia contra el cos de la Guàrdia Civil per un presumpte delicte de lesions i tortura durant la seva detenció. En aquest sentit, ambdues denúncies formen part del mateix procediment penal, que en aquests moments es troba en fase d’instrucció i d’investigació.

Dosrius, un dels municipis més afectats per les càrregues policials de l’1-O

Durant la celebració del referèndum d’autodeterminació, prop d’una trentena de veïns i veïnes de Dosrius van requerir d’atenció mèdica i sanitària de diferent índole com a conseqüència de les càrregues policials dutes a terme pels cossos policials de l’Estat espanyol als col·legis electorals ubicats al Casal de les Cotxeres de Canyamars i a l’Escola Castell de Dosrius. A més, diferents equipaments municipals també van patir desperfectes i destrosses.

Arran d’aquests fets, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, va acudir el passat 5 d’octubre a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per presentar una denúncia en nom de l’Ajuntament per les destrosses materials ocasionades. Bosch, en paral·lel, també va presentar una denúncia particular per les agressions i els danys personals soferts durant l’assalt de la Guàrdia Civil.

A més, diversos veïnes i veïnes a títol individual també van acompanyar el batlle dosriuenc per presentar sengles denúncies per agressions. En aquest sentit, els diversos procediments legals –entre ells, la investigació de la Fiscalia a l’alcalde Marc Bosch i al regidor Eduard Garcia per un presumpte cas de desobediència i resistència greu a l’autoritat- segueixen oberts a l’espera de la seva resolució.

 

Darrera actualització: 25.01.2018 | 17:46