L’Ajuntament rep la visita dels joves migrants sense referents familiars acollits a l’Alberg Mas Silvestre

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 17:00

El centre de Canyamars acull actualment un total de 50 joves entre 12 i 17 anys que reben acompanyament i atenció integral i individualitzada per part d’un equip d’educadors professional, amb programes d’aprenentatge lingüístic, coneixença de l’entorn comunitari i integració social. 

Dimarts 6 de novembre, l’Ajuntament de Dosrius va oferir una recepció als 50 joves migrants sense referents familiars acollits actualment a l’Alberg mas Silvestre de Canyamars. L’acte, presidit per l’alcalde Marc Bosch, va comptar amb la presència de diversos regidors del consistori i de l’equip d’educadors i intèrprets del centre, així com del seu director.

La trobada s’emmarcava en l’acció de la taula de coordinació liderada per l’Ajuntament i impulsada amb l’objectiu de concretar les accions i els tràmits legals a desenvolupar i coordinar l’atenció integral i el programa de formació, inserció laboral i integració que reben els joves migrants sense referents familiars durant la seva estada al municipi. En aquest sentit, la taula està constituïda per les àrees d’Educació, Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament, la Fundació Diagrama -entitat gestora del servei d’acollida-, membres del Consell Comarcal del Maresme i una tècnica del Servei d'Immigració de la Generalitat; sota la supervisió de la DGAIA, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, explica que “hem transmès a tots els joves la importància que té en el seu procés d’integració a la vila i al territori la coneixença i el respecte de l’entorn, les llengües, els costums i les normes de convivència de les quals ens hem dotat tots”.

Amb tot, Bosch defensa que “Catalunya i Dosrius sempre han estat terra d’acollida i l’arribada d’aquests joves no només representa una oportunitat personal i professional per a cadascun d’ells, sinó, una oportunitat també per construir entre tots un poble més cohesionat, plural, divers i respectuós”.

L’Alberg Mas Silvestre, un espai adaptat a l’acolliment dels joves

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) -a través de Diagrama- gestiona des del passat 27 de setembre un centre d’acolliment per a joves migrants sense referents familiars a Canyamars. L’entitat ha estat contractada per la Generalitat de Catalunya per ocupar-se’n i compta amb un equip d’educadors, psicòlegs, treballadors socials, personal de seguretat i traductors. Alguns d’aquests professionals també són d’origen magrebí per a facilitar la interrelació amb la nostra societat.

Així, l’espai canyamarenc acull actualment un total de 50 joves estrangers d’entre 12 i 17 anys provinents de diversos centres d’emergència d’arreu del territori.

Els residents, que seran empadronats al municipi, reben una atenció personalitzada, professional i en xarxa les 24 hores del dia a l’Alberg Mas Silvestre amb l’objectiu de conèixer de primera mà les seves necessitats i la seva situació personal, social, sanitària i formativa, així com les seves perspectives individuals de futur.

Els joves migrants sense referents familiars estan assistits per un equip de la Fundació Diagrama amb programes d’aprenentatge lingüístic, la coneixença de l’entorn comunitari i d’integració social, entre d’altres aspectes. Tot plegat, amb la finalitat de poder-los oferir una sortida laboral que els integri el més ràpid possible a la nostre societat.

Darrera actualització: 07.11.2018 | 17:45