L'Ajuntament posa en marxa un pla de millores dels camins municipals

Dilluns, 9 de juliol de 2018 a les 13:00

Amb una inversió estimada de 44.332,28€, aquesta actuació permetrà millorar i potenciar la seguretat, l’accessibilitat i la mobilitat de l’actual xarxa de camins municipals. 

L'Ajuntament de Dosrius ha endegat un pla per a la millora i posada a punt de la xarxa de camins municipals. D'aquesta manera, en els propers mesos es duran a terme diversos treballs d'arranjament i adequació de diversos camins del poble que suposaran un salt qualitatiu important quant a mobilitat i cohesió territorial.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, destaca que “aquesta actuació té per objectiu no només donar un aspecte més cuidat al poble, sinó també oferir les millors infraestructures i connexions possibles als veïns i veïnes”.

El projecte implicarà un total de sis camins municipals

El pla de millores dels camins municipals, que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, es troba en període d’exposició pública fins al proper 8 d’agost per a que tots els veïns i veïnes el puguin consultar obertament. Posteriorment, en cas que s’hagin presentat al·legacions, aquestes es resoldran i es procedirà a l’aprovació definitiva.

L’objecte del projecte és millorar el ferm dels camins per tal de facilitar la circulació dels vehicles amb comoditat i seguretat. Així, l’actuació afecta a sis diferents trams de la xarxa de camins d’ús públic del terme municipal:

. Camí de Dosrius a les Colònies Forestals: l’actuació serà en la totalitat del camí, d’inici on acaba l’asfaltat en el carrer de Mil Pins de la urbanització del Castell al nucli urbà de Dosrius, i en direcció nord cap a les Colònies Forestals en el nucli urbà de Can Massuet del Far.

. Camí de Dosrius a Can Bruguera: l’actuació serà sobre una part del camí, en el tram que comença en les Planes de Can Nogueres, fins acabar en el límit del terme municipal a l’alçada de la urbanització de Can Bruguera (municipi de Mataró).

. Camí de Canyamars a Can Bruguera 1: l’actuació serà en la totalitat del camí, d’inici en el camí de la vall de Rimbles a Rupit, i en direcció sud passant pel Turó d’en Rimbles i el Paratge de la Peça d’en Forner fins arribar a Can Bruguera.

. Camí de Canyamars a Can Bruguera: l’actuació serà en la totalitat del camí. És el camí ral de Can Bruguera, d’inici en la urbanització de Can Canyamars, passant a prop de la masia de Can Marc, fins arribar a Can Bruguera.

. Camí del Far a Can Canyamars: l’actuació serà sobre una part del camí, en el tram a uns 300 metres després de la cruïlla amb el GR-92, passant per l’antiga pedrera de Can Bosc, fins a l’inici de la urbanització de Can Canyamars.

. Camí de Canyamars a Rupit: l’actuació serà sobre una part del camí, en el tram que s’inicia a l’alçada de la masia de Can Pau de la Rosa fins la Creu de Rupit.

Nou avenç en el projecte de recuperació del camí ral de Dosrius a Canyamars

El darrer Ple municipal de l’Ajuntament de Dosrius va aprovar una modificació de crèdit de 19.476,57€ -provinent del romanent de tresoreria del curs 2017- destinada a la recuperació de l’antic camí ral que connecta Dosrius i Canyamars i a l’impuls de la via verda Ruta de l’Aigua, que permetrà seguir posant en valor els vestigis històrics del municipi.

En aquest sentit, el consistori és previst que properament aprovi el pla amb l’objectiu de començar-ne la seva execució aquest 2018.

Darrera actualització: 06.07.2018 | 13:26