L’Ajuntament organitza una xerrada informativa oberta a la ciutadania sobre l’acollida de joves migrants sense referents familiars

Dimarts, 4 de desembre de 2018 a les 00:00

La directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya, Ester Cabanes, explicarà els objectius del projecte i la realitat dels residents i donarà resposta a aquells dubtes i suggeriments que hi puguin haver al respecte.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius acollirà dijous 13 de desembre, a partir de les 19 h., una xerrada informativa dirigida als veïns i veïnes i entitats del municipi amb l’objectiu de traslladar als assistents tota la informació sobre l’acollida al municipi de joves migrants sense referents familiars.

La sessió, oberta a tota la ciutadania, anirà a càrrec d’Ester Cabanas, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya; José Luís Gracia, de la Fundació Diagrama; i Miquel Àngel Pérez, de la Fundació Pere Tarrés.

La trobada s’emmarca en la voluntat del consistori d’implicar la població en el procés d’acollida i integració dels menors sense referents familiars, fer partícips els veïns i veïnes de la realitat que viu aquest col·lectiu, i sobretot dotar la ciutadania del màxim d’informació possible sobre l’arribada de joves migrants al nostre país.

L’Alberg Mas Silvestre i la Casa de Colònies d’Alfar, espais adaptats temporalment a l’acolliment dels joves

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) -a través de la Fundació Diagrama i de la Fundació Pere Tarrés- ha obert dos centres d’acolliment temporal per a joves migrants sense referents familiars a Canyamars i al Far. Les entitats han estat contractades per la Generalitat de Catalunya per ocupar-se’n i compten amb un equip d’educadors, psicòlegs, treballadors socials i traductors. Alguns d’aquests professionals també són d’origen magrebí per a facilitar la interrelació amb la nostra societat.

Així, l’Alberg Mas Silvestre acull actualment un total de 50 joves estrangers d’entre 12 i 17 anys provinents de diversos centres d’emergència d’arreu del territori; mentre que a la Casa de Colònies d’Alfar en són 15 menors, de 16 i 17 anys. Els residents, reben una atenció personalitzada, professional i en xarxa les 24 hores del dia mitjançant programes d’aprenentatge lingüístic, la coneixença de l’entorn comunitari i d’integració social, entre d’altres aspectes. Tot plegat, amb la finalitat de poder-los oferir una sortida formativa i laboral que els integri el més ràpid possible a la nostre societat.

Coordinació de les administracions públiques

Mentrestant, des del mes de novembre es troba plenament operativa una taula de coordinació impulsada per l’Ajuntament de Dosrius amb l’objectiu de concretar les accions i els tràmits legals a desenvolupar i coordinar l’atenció integral i el programa de formació, inserció laboral i integració que reben els joves durant la seva estada al municipi. En aquest sentit, la taula està constituïda per representants les àrees d’Educació, Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament, la Fundació Diagrama i la Fundació Pere Tarrés, membres del Consell Comarcal del Maresme, dels Serveis Territorials d’Ensenyament i una tècnica del Servei d'Immigració de la Generalitat; sota la supervisió de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). A la taula de coordinació també hi participen representants de tots els grups municipals de l’ajuntament.

Darrera actualització: 04.12.2018 | 14:59