L’Ajuntament incorpora dos radars pedagògics a la via pública

Dimarts, 18 de setembre de 2018 a les 00:00

Els sistemes s’han habilitat en fase de proves a la carretera de Can Massuet del Far i al carrer Mossèn Cinto Verdaguer amb l’objectiu de conscienciar els conductors sobre la importància de respectar la velocitat màxima.

L’Ajuntament de Dosrius ha posat en funcionament aquest mes de setembre dos radars pedagògics en diferents punts del municipi: un, a la carretera de Can Massuet del Far; i l’altre, al carrer Mossèn Cinto Verdaguer (carretera B-510).

Els aparells tenen com a missió informar els conductors de la velocitat a la qual circulen. En aquest sentit, els dispositius es limiten a indicar els quilòmetres per hora a través d’una pantalla led que marca la velocitat dels vehicles i afegeix una cara d’aprovació o enuig, en funció de si es compleix o no el límit establert a la via, que reforça el missatge per als conductors.

Els radars pedagògics, a més, permetran obtenir dades sobre la velocitat dels vehicles que circulen per la carretera de Can Massuet del Far i el carrer Mossèn Cinto Verdaguer, que serviran al consistori per valorar la posada en marxa de mesures per disminuir un eventual excés de velocitat.

Es tracta, doncs, d’un sistema amable que permet garantir la seguretat de les persones usuàries de la via pública sense la necessitat d’aplicar mesures agressives per als vehicles com bandes sonores o passos elevats.  

Ambdós radars es troben en fase de proves i, posteriorment, es valorarà la idoneïtat i la conveniència de la seva instal·lació definitiva.  

Darrera actualització: 18.09.2018 | 08:56