L’Ajuntament de Dosrius reclama l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

Dilluns, 7 de maig de 2018 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament aprova una moció que denuncia públicament la “deriva antidemocràtica i autoritària” de l’Estat espanyol.

Durant el Ple municipal ordinari celebrat a finals del mes d’abril, el consistori va aprovar una moció “per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica de l’Estat espanyol”. El text va ser aprovat amb els vots a favor d’ERC, LAPAC i els regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent; i amb els vots en contra dels grups municipals del PSC i PP.

La moció sotmesa a votació del Ple denuncia la “vulneració dels drets civils, polítics i humans del poble català per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155” i fa menció de l’empresonament Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez; i a l’exili de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel. Uns fets que el text titlla d’”injustos, arbitraris i abusius”.

A través d’aquest text, l’Ajuntament també “denuncia i es mostra totalment contrari a la persecució de l'Estat, a través dels cossos policials i judicials, contra els Comitès de Defensa de la República” al considerar que “atempten directament contra els drets civils, polítics i humans dels ciutadans de Catalunya”. El consistori, finalment “es posiciona a favor de la llibertat de reunió, d'expressió, d'associació i ideològica i reclama el respecte a la voluntat popular a favor de la construcció de la República Catalana”.

El cos íntegre de la moció aprovada és el següent:

PRIMER. Exigir la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

SEGON. Exigir el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats:  Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure’s sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.

TERCER. Declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió, de la vulneració dels drets polítics i humans i del dret a decidir dels ciutadans per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal.

QUART. Denunciar l’evident manca de separació de poders a l’estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l’estat.

CINQUÈ. Demanar a les institucions europees que no continuïn emparant accions pròpies d’una dictadura i apel·lar a la justícia internacional perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans.

SISÈ. Instem a totes les entitats de Dosrius a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya.

SETÈ. Atenent a la crida del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el Sr. Roger Torrent, aquest ajuntament vol mostrar el seu suport la crida unitària del President i també a la plataforma “Espai Democràcia i Convivència” que té com a objectius “la defensa de les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania”.

VUITÈ. L’Ajuntament de Dosrius denuncia i es mostra totalment contrari a la persecució de l'estat, a través dels cossos policials i judicials, contra els Comitès de Defensa de la República, atemptant directament contra els drets civils, polítics i humans dels ciutadans de Catalunya. Així mateix, es posiciona a favor de la llibertat de reunió, d'expressió, d'associació i ideològica i reclama el respecte a la voluntat popular a favor de la construcció de la República Catalana.

NOVÈ. Comunicar al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la present moció.

Darrera actualització: 07.05.2018 | 12:23