La vaga de metges dels Centres d'Atenció Primària afectarà els consultoris mèdics de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far

Dilluns, 26 de novembre de 2018 a les 10:00

Els metges han convocat vaga del 26 al 30 de novembre als CAP d’arreu de Catalunya.

Del 26 al 30 de novembre, els metges dels Centres d'Atenció Primària de tota Catalunya han convocat una vaga per denunciar la precarització de les condicions laborals i assistencials del sector sota el lema ‘Atenció primària, digna i respectada’.

En clau local, als consultoris de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far els serveis mínims del 25% estan garantits. En aquest sentit, només s'atendran visites urgents. Així, les visites que no es puguin fer, es programaran de nou. Es poden tornar a concertar a través dels telèfons 937 919 084 (Dosrius i Canyamars) i 937 916 173 (Can Massuet del Far).

Els serveis mínims decretats són els següents:

  • Serveis d’urgències dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), punts d’atenció continuada (PAC) programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES) i hospitals.
  • Unitats especials: unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.
  • Atenció als malalts ingressats.
  • Activitat quirúrgica inajornable i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital.
  • Transport sanitari per atendre totes les urgències, el tractament oncològic, diàlisi i oxigenoteràpia així com sistemes d’emergència.

En el cas dels serveis de medicina de família i pediatria, ginecologia (amb els serveis inajornables d’ecografia del primer i segons trimestre d’embaràs i interrupció voluntària de l’embaràs), odontologia i centres penitenciaris en torns diürns, es garantirà el 25% de la plantilla.

Darrera actualització: 26.11.2018 | 09:48