La Junta Local de Seguretat es reuneix per avaluar i coordinar noves accions preventives davant l’increment de robatoris

Dijous, 17 de gener de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament reclama a la Generalitat un augment de la dotació d’agents dels Mossos d’Esquadra al municipi i treballa per ampliar i estabilitzar la plantilla de la Policia Local i millorar les condicions de treball dels agents.

Dijous 17 de gener va tenir lloc a Dosrius la Junta Local de Seguretat. A la sessió hi van prendre part l’alcalde Marc Bosch; els regidors Judith Coll i Joan Serra; representants de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra de Mataró i de la comandància de la Guàrdia Civil de Premià de Mar; el sergent de la Policia Local de Dosrius; i Gemma Espanyol, en representació de la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya.

La trobada tenia com a objectiu analitzar les dades d’actuació policial a la vila durant el 2018 i establir i coordinar les línies estratègiques d’actuació futures a seguir en matèria de seguretat. Amb aquesta reunió de treball, el consistori i els cossos de seguretat han posat de manifest el compromís mutu amb la millora de la seguretat ciutadana a Dosrius i la lluita contra els fets delictius de diversa índole.

L’onada de robatoris al Maresme, línia d’acció prioritària dels cossos policials

Un dels temes principals abordats en la Junta Local de Seguretat ha estat l’increment de robatoris experimentat a la vila i al conjunt del Maresme. En aquest sentit, al llarg d’aquest del 2018 es van denunciar al municipi un total de 49 robatoris en domicilis; dels quals, més de la meitat van tenir lloc durant el darrer trimestre de l’any. Així, el curs passat es va registrar un augment en el nombre de robatoris respecte el 2017, quan la xifra total va ser de 27 casos.

L’Ajuntament treballa per augmentar la dotació policial al municipi

La sessió de treball també ha permès al consistori traslladar als representants de la Generalitat de Catalunya la conveniència d’augmentar, de forma prioritària, la dotació d’agents dels Mossos d’Esquadra al municipi per donar una resposta efectiva a l’increment dels robatoris i a la lògica preocupació i la situació d’angoixa que aquests casos delictius han generat entre els veïns afectats i la ciutadania en general.

En paral·lel, l’Ajuntament ha refermat durant la trobada la ferma voluntat de l’equip de govern d’ampliar i estabilitzar la plantilla de la Policia Local i millorar les condicions de treball dels agents per tal de dignificar la tasca essencial que el cos exerceix diàriament al municipi i garantir la prestació d’un servei més eficaç i adequat a les necessitats de la ciutadania.

Noves actuacions en matèria de seguretat ciutadana

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius acollirà divendres 25 de gener, a partir de les 18 h., una xerrada informativa sobre els principals consells de seguretat davant de robatoris a l’interior dels domicilis. La sessió anirà a càrrec del cos de Mossos d’Esquadra i compta amb la col·laboració de la Policia Local i del consistori.

L’objectiu principal d’aquesta trobada, oberta a tota la ciutadania, és incidir en el paper clau que desenvolupa la col·laboració ciutadana en l’agilització de la tasca i la resposta policial i en la detecció i prevenció de possibles casos de robatori. Al mateix temps, la sessió també és una oportunitat per conèixer de primera mà el perfil i el modus d’actuació tipus de les bandes d’atracadors que operen a la zona del Maresme; i per assimilar les recomanacions bàsiques que la població ha de tenir en compte per evitar robatoris a les llars.

 

Darrera actualització: 17.01.2019 | 19:30