La Diputació de Barcelona facilitarà la connexió del municipi de Dosrius amb la fibra òptica

Dimarts, 24 d'abril de 2018 a les 00:00

L’ens supramunicipal assumirà els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través d’un total de 252 km. de carreteres.

Dosrius és un dels set municipis que es veurà beneficiat del desplegament de la fibra òptica que la Diputació de Barcelona endegarà aquest 2018 a les comarques del Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. La corporació supramunicipal impulsarà a partir d’aquest mes d’abril i fins a finals d’any tot un conjunt d’obres per fer arribar aquesta xarxa de nova generació a més de 36.000 habitants potencials, amb una inversió de més de 2,5 milions d’euros.

L’anunci es va fer públic aquesta setmana durant l’acte de presentació del projecte celebrat dimarts 24 d’abril a la Seu de l’Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, que va comptar amb l’assistència d’alcaldes del Vallès Occidental, Maresme i Vallès Oriental, entre ells el batlle de Dosrius, Marc Bosch.

Una actuació amb amplis beneficis per al conjunt de la població

La posada en marxa d’aquest nou servei a Dosrius permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Així, es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació.

A banda de facilitar la inclusió social, el desplegament de la fibra òptica també permetrà una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor cura del medi ambient

En aquest sentit, Marc Bosch, posa en valor el projecte endegat per la Diputació de Barcelona i avança que “ara, el nostre ferm propòsit com a equip de govern és fer arribar el més aviat possible la fibra òptica a Can Massuet El Far i Canyamars per tal de cohesionar el municipi i que tots els nostres veïns i veïnes, empreses, negocis i entitats gaudeixin dels amplis beneficis d’aquesta xarxa”. Bosch també afegeix que “l’arribada d’aquest nou servei a Dosrius, a més, ens permet solucionar de forma definitiva el greuge comparatiu que patíem com a municipi davant la negativa de les operadores de telecomunicacions de fer arribar la fibra òptica a la vila”.

La fibra òptica es desplegarà a través d’una xarxa de transport soterrada

La Diputació de Barcelona assumirà els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través d’un total de 252 km de carreteres, de titularitat pròpia.

El projecte es començarà a realitzar a partir d’aquest mes d’abril a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat. Per fer-ho possible, es durà a terme una xarxa de transport soterrada, un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions, i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més de ser respectuós amb el medi ambient i les persones presenta un risc d’obsolescència  molt baix en la propera dècada. En el cas de Dosrius, la xarxa es desplegarà al voral de la carretera B-510 que connecta fins al municipi.

 

Darrera actualització: 25.04.2018 | 18:29