Ja pots identificar i esterilitzar el teu animal de companyia a Dosrius

Dijous, 7 de febrer de 2019 a les 10:00

L’Ajuntament se suma a la campanya ‘Sóc responsable’ promoguda per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que ofereix el procés d’identificació i esterilització de gossos, gats i fures a preus reduïts.

La Fundació FAADA, entitat sense afany de lucre i col·laboradora de la Generalitat de Catalunya, engega un any més la campanya ‘Sóc Responsable’. En aquesta nova edició, l’Ajuntament de Dosrius divulga aquesta iniciativa, ja que coincideix amb l’interès municipal per transmetre un comportament cívic entre els propietaris dels animals.

Amb la campanya, la Fundació FAADA pretén informar a la ciutadana de l’obligació legal de tenir identificades les seves mascotes i que aquestes estiguin registrades al cens municipal. D’altra banda, també vol conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals amb l’objectiu de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar, tant físic com psicològic. La iniciativa, a més a més, compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Puc inscriure’m?

La campanya ‘Sóc responsable’ es mantindrà activa a partir del 5 de febrer i va dirigida a totes les persones que tinguin gos, gat i/o fura a qualsevol població de Catalunya. Cal tenir en compte que els preus de campanya són per animals sans. El gos, gat i/o fura haurà d’estar identificat amb microxip –segons preveu el Decret 2/2008 de protecció dels animals de Catalunya–, i en cas que no ho estigui, serà requisit indispensable posar-li el microxip en la campanya.

Com puc inscriure el meu animal?

Els propietaris de gossos i gats de companyia s’hauran d’inscriure a través del següent enllaç. Les actuacions veterinàries s’aniran programant i es podran realitzar fora de les dates de campanya, si la llista d’espera així ho requereix.

On puc fer la inscripció?

En el cas de Dosrius, el servei es presta a través de la Clínica Veterinària New Vet (c/Antoni Tapies, 19 – 93 707 70 10). En aquest equipament, però, el procediment no està obert a les fures.

 

Darrera actualització: 06.02.2019 | 13:07