En Joan de Canyamars, protagonista del Dia Internacional dels Arxius 2019

Dilluns, 3 de juny de 2019 a les 00:00

El Doctor Valentí Gual i Vilà impartirà a Dosrius la conferència “Matar lo rei. La història de Joan de Canyamars a la llum de les fonts documentals”, en un acte obert a tota la ciutadania.

Dissabte 8 de juny, l’Ajuntament de Dosrius se sumarà un any més a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, una celebració d’abast mundial que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius i la importància d’aquests com a base dels seus drets i de la seva identitat.

Al municipi, l’eix neuràlgic de la diada tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament a partir de les 19 h. Allà, els assistents podran assistir a la conferència que el Doctor Valentí Gual i Vilà impartirà sota el títol “Matar lo rei. La història de Joan de Canyamars a la llum de les fonts documentals”; i que versarà sobre la figura d’aquest icònic personatge dosriuenc cèlebre pel seu regicidi frustrat contra Ferran el Catòlic l’any 1492.

I la trobada a la Sala de Plens culminarà amb la presentació del programa de digitalització de les Actes del Ple Municipal dut a terme al municipi l’any 2017; i que ha permès digitalitzar totes les actes dels plens municipals des de l’any 1852 fins al 2014.

Darrera actualització: 03.06.2019 | 09:12