Els treballs de manteniment a l’ETAP Ter comportaran un canvi temporal en l’origen de l’aigua potable distribuïda a Dosrius

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 00:00

Del 19 al 27 de novembre el municipi passarà a rebre aigua procedent de la dessaladora de Blanes, barrejada amb aigua del Ter. Aquest fet no afectarà la qualitat de l'aigua, que seguirà complint totes les garanties sanitàries.

L’Ajuntament informa els veïns i veïnes que durant aquest mes de novembre es durà a terme de forma temporal un canvi en l’origen de l’aigua potable distribuïda a Dosrius, que normalment procedeix de la conca del Ter i és potabilitzada a la planta de Cardedeu.

En aquest sentit, Aigües Ter Llobregat (ATLL) –gestora de la planta potabilitzador de Cardedeu- ha planificat diversos treballs de manteniment a l'ETAP Ter i que implicaran un canvi puntual de l'origen de l'aigua entregada als punts de lliurament del seu àmbit; entre ells, Dosrius. Concretament, del dia 19 al 27 de novembre, l'aigua lliurada serà una barreja d'un 25 % d'origen TER i un 75 % d'aigua dessalinitzada procedent de la ITAM Tordera. A partir del dia 28 es tornarà a la normalitat d'un percentatge d'aigua origen Ter situat entre el 95 i el 100%.

El canvi no afectarà la qualitat de l'aigua

L’aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats en la seva composició mineral mentre que l’aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. Aquest canvi en la proporció de sals minerals majoritàries presents, fa que l’aigua tingui una percepció organolèptica (de sabor i olor) diferent a l’aigua 100% del Ter. Cal remarcar però que l’aigua subministrada té absoluta garantia sanitària segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humà (Reial Decret 140/2003).

Darrera actualització: 19.11.2018 | 11:58