Els ajuntaments de Dosrius i Llinars del Vallès refermen el seu compromís amb la continuïtat de l’Escola de Música de Dosrius

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 00:00

Ambdós consistoris han rubricat un conveni de col·laboració per a la prestació a Dosrius d’aquest servei municipal iniciat el passat mes de febrer i que durant els primers mesos de funcionament ha tingut una alta acceptació entre la ciutadania.

Dimecres 30 de maig, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, van signar el conveni de col·laboració entre ambdós ajuntaments per la prestació del servei de l’Escola de Música a Dosrius. L’acord preveu una aportació econòmica de l’Ajuntament de Dosrius –a través de la Regidoria d’Educació- a l’Ajuntament de Llinars del Vallès de 450€ per alumne i any acadèmic, amb un import màxim de 6.750€ pel curs acadèmic 2017/2018 i pels cursos acadèmics successius.

Amb la signatura d’aquest acord, el consistori dóna compliment a una demanda popular creixent al municipi i fa realitat un projecte endegat l’any 2016 que ha culminat amb l’inici, el passat mes de febrer, de la prestació d’aquest servei mancomunat amb l’Ajuntament de Llinars del Vallès i amb l’oficialització aquest mes de maig del conveni de col·laboració entre ambdues institucions. En aquest sentit, des del consistori es posa en valor la col·laboració mantinguda en tot moment amb l’Escola Castell de Dosrius, l’Ajuntament de Llinars del Vallès i la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers per fer possible el projecte.

Eduard Vila, regidor d’Educació, avança que “durant aquests primers mesos de prova, la resposta dels nostres veïns i veïnes ha estat molt positiva i això ens encoratja a seguir potenciant i dotant de nou contingut aquest projecte de cara als propers cursos”. En la mateixa línia, Marc Bosch, alcalde de Dosrius, emmarca la signatura d’aquest conveni en la “ferma aposta d’aquest equip de govern per dotar el nostre municipi d’equipaments i serveis de primer ordre com l’Escola de Música o la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp que representin un vertader estímul cultural i educatiu per a la població”.

Al llarg d’aquests primers mesos de funcionament, l’Escola de Música de Dosrius ha impartit diferents cursos musicals per a nadons dels 0 als 36 mesos, infants entre els  tres i els 14 anys i adults, sempre adaptats i personalitzats a les capacitats i coneixements dels usuaris. Les classes han anat a càrrec de dos professionals de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, entre ells el dosriuenc Ivan Gómez, a qui l’Ajuntament també agraeix la seva implicació en el projecte.

Matrícula oberta per al curs 2018-2019

Amb la signatura del conveni de col·laboració, l’Ajuntament de Dosrius dóna el tret de sortida al període de matriculació a l’Escola de Música pel curs 2018-2019, en el que s’oferiran noves classes de llenguatge musical, conjunts instrumentals i grups de cambra i combos.

Així, per participar del servei només cal emplenar el full d’inscripció i enviar-lo per correu electrònic a l’adreça escolademusica@dosrius.cat. Per a més informació també podeu trucar al telèfon 93 791 80 14. De cara al proper curs, el consistori preveu una oferta inicial de 20 places que es podria veure ampliada en funció de la demanada existent.

L’Escola de Música acomiada el curs 2017-2018 amb un concert final

Divendres 15 de juny, a partir de les 18 h., l'Escola Castell de Dosrius acollirà el concert de final de curs de l'Escola de Música de Dosrius. L'acte és obert a tota la ciutadania i hi actuaran el Cor de Minimúsics, el Cor d'Inicis i els alumnes d'instrument del centre. Abans, però, diumenge 3 de juny els alumnes de l’Escola de Música de Dosrius també actuaran al Teatre Auditori de Llinars del Vallès acompanyats dels estudiants de l’Escola de Música d’aquesta població vallesana.

Darrera actualització: 30.05.2018 | 19:17