El quart número de la revista "Duos Rios" veurà la llum el 26 d’abril

Dijous, 18 d'abril de 2019 a les 11:00

La publicació inclou les 16 comunicacions presentades a la segona edició de les Jornades d’Estudis Locals Duos Rios i textos inèdits sobre la figura d’Esteve Albert i Corp i Manufactures Canyamars La Tortuga.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius acollirà divendres 26 d’abril la presentació de l’exemplar número quatre de la revista "Duos Rios", publicació editada pel consistori amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Dosrius (AMD) i de la Comissió Científica i que té com a objectiu de divulgar la història, l’art, el patrimoni i la cultura vinculada al municipi. L’acte tindrà lloc a les 19h, és obert a tota la ciutadania i s’emmarca dins el programa d’activitats del cicle "A Dosrius la cultura es viu".

El quart número d’aquesta publicació comptarà, novament, amb diferents treballs de recerca i investigació duts a terme per estudiosos, docents, experts i professionals. En aquest sentit, la revista integrarà les 16 comunicacions presentades el passat 9 de febrer de 2019 en la segona edició de les Jornades d’Estudis Locals Duos Rios, i que abracen múltiples temàtiques -des de la prehistòria, l’art, la religió, la natura, la indústria, la meteorologia, el medi ambient, el patrimoni o la literatura- amb el municipi de Dosrius com a denominador comú. Al mateix temps, l’exemplar es nodreix amb diferents treballs realitzats al voltant de la figura d’Esteve Albert i Corp i un article inèdit sobre la història de Manufactures Canyamars La Tortuga; indústria gràcies a la qual Dosrius va començar a caminar cap a la seva industrialització com a poble.

La presentació, finalment, clourà amb la lectura musicada de diversos poemes escrits pels cèlebres Esteve Albert i Corp i Miquel Martí i Pol. Per tot plegat, el consistori convida els veïns i veïnes a participar de la jornada i a gaudir d’un nou exemplar d’aquest projecte.

Darrera actualització: 18.04.2019 | 09:59