Dosrius se suma al clam institucional contra el tall de subministrament elèctric a les persones en risc de vulnerabilitat

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 00:00

L’alcaldessa Sílvia Garrido va assistir, el passat 4 de setembre, a una reunió de treball amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona, nombrosos ajuntaments i entitats del tercer sector que va servir per definir una resposta institucional unitària en relació a la carta enviada per Endesa el passat mes d’agost.

L’Ajuntament de Dosrius va participar, el passat 4 de setembre, en una reunió amb la Diputació de Barcelona, 140 ajuntaments, les entitats municipalistes catalanes, l’administració de l’Àrea Metropolitana i entitats del tercer sector. L’objectiu de la trobada va ser treballar en una resposta coordinada davant les reclamacions que els ajuntaments han rebut per part d’Endesa.

 

Durant el mes d’agost, diferents ajuntaments catalans van rebre una carta d’Endesa en la qual s’informava sobre la decisió de suspendre el subministrament elèctric, a partir de l’1 d’octubre, a les persones endeutades en risc de vulnerabilitat. El comunicat de l’empresa reclama el pagament del 50% del deute històric acumulat per part de famílies en situació vulnerable.

 

La resposta s’ha efectuat a través d’una carta institucional unitària a Endesa, redactada amb el consens de tots els ajuntaments assistents, incloent l’Ajuntament de Dosrius. El document està signat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Entre d’altres coses, la carta demana a Endesa la retirada de la decisió de tallar el subministrament a les famílies afectades  i proposa la creació d’una taula tècnica i jurídica, liderada per la Generalitat de Catalunya, per a elaborar una proposta de conveni que concreti la forma de gestionar aquest deute.

 

L’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido, que va assistir a la reunió del passat 4 de setembre, celebra la “unitat de totes les administracions en el rebuig a la decisió d’Endesa” i subratlla la necessitat d’arribar a un acord que “garanteixi una gestió del deute que preservi el dret de totes les persones i famílies a disposar dels subministraments bàsics”.  

 

Darrera actualització: 18.09.2019 | 00:20