Dosrius redueix en un 6,23% la seva taxa d’atur durant el mes de maig

Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 00:00

La xifra de desocupació al municipi s’ha reduït en 17 persones respecte el mes d’abril, la qual cosa suposa una variació interanual de -12,33 punts. Les dades situen Dosrius com un dels municipis de la comarca amb un descens més accentuat de l’atur al llarg del darrer mes.

Un total de 17 veïns i veïnes de Dosrius van deixar d’estar a l’atur el passat mes de maig, fet que suposa una caiguda en la taxa de desocupació del municipi del 6,23% respecte el mes d’abril. Aquesta baixada permet que el nombre de persones aturades a la vila es redueixi fins a les 256, una dada molt inferior a la registrada el mes de maig del 2017, quan la xifra s’elevava a les 292 persones.

Amb aquesta caiguda de la desocupació, Dosrius consolida una clara tendència a la baixa que ha permès situar la taxa d’atur al 10,75%, un 1,3% per sota de la mitjana comarcal, i assolir una variació interanual de -12,33 punts. Finalment, des de principis de 2018 la taxa d’atur al municipi s’ha reduït en 25 persones.

Aquestes xifres s’han extret de l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, que recull el comportament de l’atur mensual.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, assegura que aquestes xifres “animen el consistori a seguir apostant per oferir  serveis i eines formatives que representin un estímul i una ajuda real per a l’entrada i/o reincorporació al mercat laboral dels veïns i veïnes que tenen dificultats per fer-ho”.

En aquest sentit, l’Ajuntament ofereix un ampli catàleg de recursos a disposició de les persones en situació d’atur i en recerca activa de feina; entre ells, el Servei d’Empresa i Ocupació -que facilita el contacte entre empreses del territori i persones desocupades-; el servei gratuït d’assessorament i orientació impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica; el Punt d’informació en Economia social i solidària de la mà de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme; o el projecte Quatre Ribes, una xarxa supramunicipal que uneix les localitats d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius que ofereix ajuda per a emprenedors, una borsa de treball o el suport en la selecció de personal per a les empreses locals.

Darrera actualització: 12.06.2018 | 13:16