Dosrius recull més d’11 tones de roba usada en el primer semestre de 2018

Dilluns, 16 de juliol de 2018 a les 12:00

Les xifres evidencien el clar interès dels veïns i veïnes per promoure accions de sensibilització social i mediambiental.

Els dosriuencs i dosriuenques han dipositat durant el primer semestre de l’any 2018 un total d’11.306 kg. de roba usada als contenidors instal·lats al municipi per l’ONG ‘Humana Fundación Pueblo para Pueblo’ i pel programa ‘Roba Amiga’ d’Arca Serveis Ambientals.

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals ‘Humana’ i ‘Roba Amiga’ hi donen una segona vida introduint-los de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Els contenidors d’’Humana’ recullen 12.000 peces de roba al municipi

En el cas de l’ONG ‘Humana’, durant els primers sis mesos del 2018 s’han recollit a Dosrius un total de 5.806 kg. de tèxtil usat.

La reutilització d’aquestes material tèxtil ha contribuït de manera significativa a protegir el medi ambient, ja que la roba recollida al municipi ha evitat que la roba acabés en un abocador per a ser incinerat, un fet que hauria provocat l'emissió de 18 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. D’aquesta manera, més enllà de la seva finalitat social, aquestes actuacions també ajuden a combatre els efectes negatius del canvi climàtic.

El projecte ‘Roba Amiga’ recull més de cinc tones de tèxtil a Dosrius

Mentrestant, a través dels quatre contenidors del projecte ‘Roba Amiga’ ubicats al municipi, durant el primer semestre d’enguany s’han recollit fins a 5.500 kg. de tèxtil usat.

El consorci d’entitats de la Cooperativa Roba Amiga, format per un seguit d’empreses d’inserció, té per objectiu la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. I ho fa per mitjà d’un negoci eficient que, a més, fomenta la integració de persones en risc d’exclusió social, ja que les persones que hi treballen provenen  de col·lectius en situació de risc. Un cop recollida, la roba és seleccionada, etiquetada i venuda a preus assequibles en les botigues que la cooperativa té repartides per tot el territori català.

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, expressa la seva satisfacció per la gran quantitat de roba recollida durant aquest inici de 2018, tot celebrant “la conscienciació social que existeix a Dosrius” i agraint a ‘Roba Amiga’ i a ‘Humana’ “la valuosa tasca que realitzen en favor de dues causes tan importants per al futur de la nostra societat com són la integració de les persones en risc d’exclusió i la preservació del medi ambient”.

El consistori, finalment, vol fer un reconeixement a totes aquelles persones que fan possible aquesta recaptació de material tèxtil, i encoratja també a veïns i veïnes a seguir fent ús d'aquests dos serveis gratuïts. Al mateix temps, l'Ajuntament agraeix l’esforç i participació dels dosriuencs i dosriuenques en totes les iniciatives solidaries que es duen a terme al municipi.

Darrera actualització: 12.07.2018 | 17:54