Dosrius lluirà un any més de Carnaval

Divendres, 1 de març de 2019 a les 00:00

La cercavila i el concurs de disfresses, la sardinada popular i el comiat a Sa Majestat Crispell XXI seran les activitats estrella de l’edició d’enguany. Enguany, a més, el municipi rebrà per primer cop la visita de la reina Agatha I del Prat.

El mes de març arrencarà aquest 2019 a Dosrius amb un marcat to lúdic i festiu. I és que l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, organitza un ampli programa d’activitats per a totes les edats per commemorar una de les celebracions més originals i divertides de l’any: el Carnaval.

Enguany el Carnaval tindrà lloc el diumenge 3 de març; mentre que el dia 6 se celebrarà el tradicional Dimecres de Cendra. Jordi Reñé, regidor de Cultura, anima als veïns i veïnes a sumar-se a la festivitat i explica que “el nostre desig és augmentar any rere any el nombre de persones i de comparses que participen de la festa i consolidar aquesta proposta com un dels grans reclams culturals de la nostra vila”.

La reina Agatha I del Prat farà la seva primera visita a la vila coincidint amb el Carnaval

La jornada de Carnaval a Dosrius començarà a les 11:30 h. amb la cercavila des de l’Ajuntament fins a la plaça del Comú; i a continuació, al mateix espai, hi tindrà lloc el ball de gitanes a càrrec dels Mestres en Gai Saber. Ja a la tarda, l’activitat es reprendrà amb la rebuda del rei Carnestoltes Crisepll XXI i l’inici de la cercavila fins el Poliesportiu Municipal; en la. I per cloure la festa, hi haurà musica, una xocolatada i el veredicte del concurs de disfresses.

Com a gran novetat de l’edició d’enguany, a més, el rei Crispell XXI serà rebut per primer cop a la vila acompanyat de la reina Agatha I del Prat.

Dimecres de cendra

Finalment, dimecres 6 de març, última jornada de celebració carnavalesca, el municipi celebrarà el Dimecres de Cendra acomiadant, com ja és tradició, Sa Majestat Crispell.

Així, l’Ajuntament convida els veïns i veïnes a reunir-se a partir de les 20 h. a la plaça de la República on els fills, vídues, companys de farra, amics i enemics, mestres i capellans ploraran la mort del Rei dels Poca-soltes i, posteriorment, començarà el seguici popular fins al Poliesportiu Municipal, on es durà a terme la crema del Rei Crispell.

Com no podia ser d’una altra manera, la jornada finalitzarà amb l’icònic enterrament de la sardina al mateix poliesportiu. Els tiquets per a la sardinada es poden adquirir anticipadament al preu d’1€ a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC); mentre que els que s’aconsegueixin el mateix dia de l’activitat tindran un preu de 3€.

Darrera actualització: 01.03.2019 | 14:39