Dosrius inaugurarà al setembre el nou Servei Itinerant de Mediació Ciutadana

Dilluns, 14 d'agost de 2017 a les 00:00

L’eina és gratuïta i es prestarà a través de mediadors imparcials i professionals que ajudaran a les parts en conflicte a arribar a punts d’acord i de compromís mutu.

A partir del proper mes de setembre, l’Ajuntament de Dosrius i la Diputació de Barcelona oferiran conjuntament als veïns i veïnes una nova eina de primer nivell encaminada a millorar i consolidar la convivència i la cohesió al municipi i a construir un poble cada cop més actiu, autònom i responsable: el Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC).

Jordi Reñé, regidor de Serveis Socials, destaca la “bona entesa i col·laboració que ha existit sempre entre el consistori i la Diputació per tal de posar en marxa aquest servei” i parla del projecte com una “aposta clara del govern municipal”. En aquest sentit, Reñé insisteix en el fet que “aquest nou servei gratuït aportarà rapidesa i agilitat en la resolució de conflictes” i “garantirà en tot moment la confidencialitat”.

Què és el Servei de Mediació Comunitària Itinerant?

El SIMC és un servei gratuït que ofereix als veïns i veïnes de Dosrius eines de mediació per gestionar i resoldre de manera dialogada els problemes de convivència que planteja el dia a dia en els diferents àmbits de les relacions ciutadanes.

Com en puc fer ús?

Qualsevol veí i veïna de Dosrius pot utilitzar aquest servei. Només cal presentar una sol·licitud de recurs tècnic a les oficines de l’Ajuntament en horari de dilluns a divendres, de les 08:30 h. a les 14:30 h.

Què ofereix?

El SIMC posa a disposició de les parts en conflicte un equip de mediadors professionals i imparcials que es desplaçaran a Dosrius tantes vegades com calgui fins a la resolució efectiva del conflicte o el tancament del cas. 

Quins problemes s’atenen al Servei Itinerant de Mediació Ciutadana?

Problemes a l’àmbit veïnal: sorolls, humitats, animals de companyia, aires condicionats, arbres, obres, neteja, malentesos, baralles, aparcaments...

Problemes a l’àmbit familiar: conflictes de convivència entre pares, fills, avis... i desacords per la cura de familiars dependents.

Problemàtiques a les escaldes de veïns: desacords respecte l’organització i el funcionament de la comunitat, la gestió administrativa i econòmica de la finca o els usos dels espais comuns; rehabilitació i manteniment de les finques; manteniment i neteja de l’escala; conflictes entre veïns i veïnes...

Problemàtiques a l’àmbit escolar: desavinences entre famílies d’un mateix centre o conflictes entre alumnes, fora del centre...

Darrera actualització: 12.01.2018 | 10:41