Dosrius commemorarà l’1-O amb un acte cívic i un d’institucional

Divendres, 21 de setembre de 2018 a les 13:00

Amb aquest programa d’activitats l’Ajuntament vol retre un petit homenatge públic al civisme i el compromís amb els valors democràtics demostrats pels veïns i veïnes i entitats durant la celebració del referèndum d’autodeterminació.

Aquest proper mes d’octubre, coincidint amb el primer aniversari de la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat pel govern de la Generalitat de Catalunya, el municipi de Dosrius se sumarà als diferents actes de commemoració de l’1-O que es duran a terme arreu del país.

L’activitat començarà diumenge 30 de setembre amb una caravana de motards organitzada per Motards Independentistes, l’Associació d’Afectats de l’1-O i l’Assemblea Nacional Catalana. Els participants recorreran els diversos pobles protagonistes del referèndum fins a arribar a Canyamars (a les 13 h.) i a Dosrius (a les 14 h.), on tindrà lloc una arrossada popular.

Ja l’endemà, dilluns 1 d’octubre, el protagonisme es traslladarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on a partir de les 19 h. se celebrarà la lectura d’un manifest i la conferència ‘El gruix d’un alliberament. Un any després del Referèndum’, a càrrec del filòsof Jordi Sales.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, fa una crida a la participació i assegura que “l’1-O ens va deixar imatges molt dures a la vila i ens va mostrar la cara més fosca de l’Estat espanyol. Amb tot, si per algun motiu la jornada passarà a la història, és per la fermesa, el civisme i l’enteresa demostrats en tot moment pels dosriuencs i dosriuenques davant els embats de les forces policials”.

Dosrius, un dels municipis més afectats per les càrregues policials de l’1-O

Durant la celebració del referèndum d’autodeterminació, prop d’una trentena de veïns i veïnes de Dosrius van requerir d’atenció mèdica i sanitària de diferent índole com a conseqüència de les càrregues policials dutes a terme pels cossos policials de l’Estat espanyol als col·legis electorals ubicats al Casal de les Cotxeres de Canyamars i a l’Escola Castell de Dosrius. A més, diferents equipaments municipals també van patir desperfectes i destrosses.

Arran d’aquests fets, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, va acudir el passat 5 d’octubre de 2017 a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per presentar una denúncia en nom de l’Ajuntament per les destrosses materials ocasionades. Bosch, en paral·lel, també va presentar una denúncia particular per les agressions i els danys personals soferts durant l’assalt de la Guàrdia Civil.

A més, diversos veïnes i veïnes a títol individual també van acompanyar el batlle dosriuenc per presentar sengles denúncies per agressions.

Darrera actualització: 21.09.2018 | 18:54