Avancen a bon ritme els treballs que permetran l’arribada de la fibra òptica a Dosrius

Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 14:00

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va visitar aquest dimarts les obres que es duen a terme a la carretera B-510 acompanyat per l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i el regidor d’Urbanisme, Joan Serra.

La Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres de desplegament de la canalització per a fibra òptica a la carretera B-510 entre el nucli urbà de Dosrius i l’enllaç amb la B-40, així com per la BV-5106 i C-1415c fins al nucli d’Òrrius. Aquesta actuació, de vuit quilòmetres de llargada, forma part de la primera fase del desplegament de fibra òptica per la xarxa de carreteres locals de la Diputació.

Els treballs de construcció de la rasa per a la instal·lació dels tritubs per on ha de passar posteriorment el cablejat de fibra òptica van a càrrec de l’empresa adjudicatària de les obres, Agustí Masoliver, S.A., duraran dues setmanes i no afectaran al trànsit de vehicles per la carretera.

En aquest sentit, els treballs consisteixen en la construcció de diversos trams de cuneta revestida de formigó d’1,20 metres d’amplada, així com de la instal·lació -dins la seva estructura- de canalitzacions que permetin en un futur el desplegament i continuïtat de xarxes de comunicacions com la fibra òptica en les carreteres afectades per aquest projecte. I un cop finalitzades les tasques, les companyies de telecomunicacions seran les encarregades del desplegament de la fibra òptica.

Així, l’objectiu del consistori és que un cop la fibra arribi al municipi endegar totes aquelles gestions necessàries perquè la xarxa també arribi a tots els nuclis urbans i polígons industrials.

Una actuació amb amplis beneficis per al conjunt de la població

La posada en marxa d’aquest nou servei a Dosrius permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Així, es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació.

A banda de facilitar la inclusió social, el desplegament de la fibra òptica també permetrà una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor cura del medi ambient

Darrera actualització: 14.12.2018 | 14:32