Pressupost 2018: l’Ajuntament augmenta en més de set cents mil euros la partida destinada a inversions

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 21:31

Els comptes per a l’any vinent creixen en un 12% i ascendeixen fins als 6.989.193€. Els pressupostos, que contemplen com a inversió més destacada el condicionament dels terrenys de Can Batlle, tindran un marcat to social, amb un augment significatiu de les partides pressupostàries de les àrees de Promoció Econòmica i Benestar Social.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius ha aprovat inicialment avui dijous 28 de desembre el pressupost municipal per a l’any 2018. Els comptes aprovats amb els vots a favor dels grups municipals d’ERC, LaPAC i els regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent; els vots en contra del PSC; i l’abstenció del PP, recullen un increment global de 755.333€ respecte el 2017, un import que serà destinat principalment a la realització d’inversions.

Judith Coll, regidora d’Hisenda, defineix els comptes de 2018 com a “ambiciosos, rigorosos i adaptats a la realitat social i econòmica del municipi” i assegura que des de l’equip de govern es fa una aposta ferma per “prioritzar l’impuls a Can Batlle d’un eix neuràlgic educatiu i cultural per a Dosrius; donar compliment al projecte d’urbanització de Can Canyamars; potenciar el patrimoni i el teixit comercial local; i dotar els nostres veïns i veïnes d’eines formatives i inclusives de primer ordre”.

Increment de la partida pressupostària destinada a inversions

El consistori disposarà durant el 2018 d’un total d’1.794.243€ que es destinaran íntegrament a finançar inversions en diferents àrees. La partida per a l’any vinent referent a aquest àmbit augmenta, així doncs, en un total de 755.33€ respecte el 2017 (12,11%) fruit del rigor pressupostari dut a terme per l’equip de govern. En aquest sentit, Coll afirma que “ara toca retornar l’esforç realitzat per part dels ciutadans aquests anys amb bones inversions i mantenint la mateixa eficiència.”

En paral·lel, l’Ajuntament congela l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), que no registrarà cap augment durant el 2018.

El condicionament de Can Batlle, inversió cabdal per al 2018

En el capítol d’inversions, el consistori destinarà l’any vinent una partida de 938.523€ per a desenvolupar el projecte d’adequació de Can Batlle amb l’objectiu de reactivar la zona; millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat pels diferents carrers; i convertir aquest espai en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp. Els treballs comptaran amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 410.250€.

Avenços en el desplegament de la urbanització de Can Canyamars i el Pla de Mobilitat

Els comptes municipals del 2018 també incorporen una partida de 10.000€ per a l’aplicació de les mesures recollides en el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Dosrius –entre elles, la instal·lació de pilones automàtiques i la construcció d’una plataforma única davant de l’Escola Castell de Dosrius-; així com una partida de 355.400€ que anirà destinada a la urbanització del polígon A de Can Canyamars, inclosa en el projecte d’urbanització d’aquesta zona.

Potenciació del teixit associatiu i educatiu i adequació dels espais compartits

El pressupost municipal per a l’any vinent aprovat inicialment pel consistori també contempla una partida de 139.600€ destinada a la concessió d’ajuts, beques i subvencions públiques per a entitats locals, famílies i persones en situació de risc d’exclusió social.

Finalment, l’equip de govern incorpora en el capítol d’inversions una partida de 85.000€ per a l’adequació del patrimoni local i augmenta notablement la despesa de l’àrea de Promoció Econòmica per tal de potenciar les fires i mercats del municipi, els comerços i el servei local d’ocupació.

 

Darrera actualització: 29.12.2017 | 09:24