Possibles afectacions a la xarxa de TDT pel desplegament de la xarxa 4G de mòbil

Dijous, 18 de maig de 2017 a les 00:00

Les operadores de telefonia mòbil, mitjançant “Llega800”, són les encarregades de solucionar la compatibilitat del servei 4G amb la TDT a la banda 800MHz.

Des de fa uns mesos les operadores de telefonia mòbil ofereixen els seus serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800 MHz a Dosrius. Aquest fet pot provocar, en alguns casos, que la recepció del senyal de la Televisió Digital Terrestre (TDT) es pugui veure afectada, principalment en aquells edificis o habitatges molt propers a les estacions de telefonia mòbil. 

Per garantir que les condicions de la recepció dels canals de TDT no es vegin afectades, l'entitat Llega800, formada per les operadores Telefónica, Vodafone i Orange, és l'encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Les persones o comunitats de veïns que s'hagin vist afectats en la recepció del senyal de TDT poden contactar amb el telèfon d'atenció gratuït de Llega800 (900 833 999) i a través del web www.llega800.es per tal que, també sense cap cost econòmic, l'entitat gestioni i resolgui possibles afectacions d'aquest desplegament de la xarxa 4G.

Millors prestacions de telefonia mòbil

La xarxa 4G a la banda 800MHz permet que la ciutadania gaudeixi de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G), amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

El desplegament 4G s'emmarca en el que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Més informació: tríptic informatiu (CAT) o tríptico informativo (ESP)

Darrera actualització: 19.08.2017 | 20:13