L’atenció continuada domiciliaria a Dosrius s’atendrà de forma centralitzada des de l’ICS

Dilluns, 23 d'octubre de 2017 a les 00:00

L’Institut Català de la Salut (ICS) gestionarà aquest servei de manera centralitzada als municipis de Dosrius, Argentona, Mataró i Òrrius, com ja ho venia fent a altres municipis de la zona. Aquest dispositiu s’activarà amb una trucada al 061 CatSalut Respon.

A partir del 24 d’octubre, a les 20 hores, l’atenció continuada domiciliària als municipis de Dosrius, Argentona, Mataró i Òrrius serà atesa de forma centralitzada des d’un equip d’atenció domiciliària de l’Institut Català de la Salut (ICS), com ja venia passant a la resta de municipis del Maresme Central.

Aquesta atenció cobrirà la franja horària de dilluns a divendres de 20 h. a 08 h., els dissabtes des de les 17 h. a les 08 h., i els diumenges i festius de 08 h. a 08 h. D’aquesta manera queda coberta tota la demanda d’atenció continuada urgent fora de l’horari habitual dels centres d’atenció primària.

El nou model integra del tot l’atenció domiciliària amb els circuits de l’atenció primària i, conseqüentment, millora la continuïtat assistencial i la seguretat del pacient, ja que el metge té accés a la seva història clínica i farmacològica en el moment de la visita. Els veïns i veïnes de Dosrius, per tal de demanar assistència, hauran de trucar al 061 CatSalut Respon. Quan hi truqui, segons el seu estat de salut, aquest servei activarà un metge a domicili o una ambulància d’Emergències Mèdiques, si així es requereix.

El 061 CatSalut Respon està format per un equip de més de 200 professionals format per metges, infermers i tècnics. És un servei multicanal (telèfon, correu electrònic, web, xat o APP) amb el qual es pot contactar les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. El 061 CatSalut Respon, a més, té la capacitat de realitzar tràmits administratius, resoldre problemes i dubtes de salut, adreçar al ciutadà al centre de salut més adient, o bé activar un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM, en cas que sigui necessari.

Darrera actualització: 23.10.2017 | 14:05