L’Arxiu Municipal de Dosrius recopilarà documents audiovisuals de l’1 d’octubre

Dimecres, 18 d'octubre de 2017 a les 00:00

Tots els veïns i veïnes que ho desitgin poden fer arribar a l’AMD fotografies, vídeos o material gràfic sobre la jornada de votació del referèndum d’autodeterminació amb l’objectiu de ser catalogats i preservats.  

L’Arxiu Municipal de Dosrius (AMD) se suma a la crida #ArxivemElMoment impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya per recopilar material audiovisual de la jornada de votació del referèndum de l’1 d’octubre i de les mobilitzacions ciutadanes anteriors i posteriors a la jornada; entre elles, l’aturada general de país o les concentracions populars contra les càrregues policials. Així, l’Ajuntament convida als veïns i veïnes de Dosrius a fer arribar a l’AMD imatges o vídeos del referèndum i de les concentracions –enregistrades a la vila- amb l’objectiu de preservar la memòria individual i col·lectiva i recopilar i catalogar tot el material.

Dues vies per fer entrega del material

Les persones interessades en cedir a l’AMD documents audiovisuals de l’1 d’octubre cal que enviïn el material al correu electrònic arxiu@dosrius.cat. En aquest sentit, es recomana que en el moment de l’entrega dels documents es faciliti –en la mesura del possible- la data, hora, lloc i autor de les imatges, vídeos o material gràfic amb l’objectiu d’identificar els materials i assegurar la seva correcta custodia, descripció i catalogació.

L’entrega del material, al mateix temps, també es pot fer de forma presencial a l’Ajuntament mitjançant suports com CD’s o llapis de memòria. En tots els casos, l’entrega del material implicarà la cessió a l’Arxiu Municipal de Dosrius dels seus drets d’ús i emmagatzematge.

Una iniciativa d’abast nacional

Amb aquest projecte, que també es duu a terme en múltiples poblacions de tot el territori català, l’Ajuntament de Dosrius busca compilar i preservar testimonis documentals (analògics i digitals) que els veïns i veïnes van generar davant les actuacions de les forces de seguretat de l’Estat espanyol durant el passat 1 d’octubre; entre elles, documentació que mostri l’actitud cívica i pacífica de tot tipus de demostracions, favorables o no favorables, al procés polític que es viu a Catalunya. La recollida, doncs, pretén ser el més plural possible a fi i efecte que l’activitat de preservació ofereixi una visió contextualitzada i completa.

L’Arxiu Municipal de Dosrius, finalment, també recopilarà material divers com ara dues de les urnes utilitzades durant el referèndum, així com diferents objectes estretament vinculat a l’1 d’octubre.

Darrera actualització: 18.10.2017 | 09:48