L’Ajuntament posa a disposició de tots els veïns i veïnes un servei gratuït d’atenció psicològica pels incidents de l’1 d’octubre

Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 00:00

El servei es durà a terme en dues sessions dimecres 11 d’octubre i anirà a càrrec d’especialistes i professionals en la matèria. 

L’Ajuntament de Dosrius informa que dimecres 11 d’octubre s’habilitarà al municipi un servei gratuït d’atenció psicològica dirigit a tots els veïns i veïnes afectats a nivell emocional per les càrregues policials dutes a terme a la vila per la Guàrdia Civil el passat 1 d’octubre durant el referèndum d’autodeterminació.

El servei s’oferirà en dues sessions grupals adaptades i personalitzades a les necessitats dels usuaris i obertes a tota la ciutadania: la primera, a les 17 h., a la Biblioteca de l’Escola Castell de Dosrius; i la segona, a les 20:30 h., al Casal de les Cotxeres de Canyamars. Els veïns i veïnes poden escollir –segons convinença d’horari- en quina de les sessions participar i l’atenció anirà a càrrec de contrastats experts i professionals en la matèria: Helena Sagristà, educadora social i terapeuta gestalt; Dr. Josep Maria Fàbregas, psiquiatre i director de la Clínica CITA; i tot l’equip terapèutic de la Clínica CITA.

A través d’aquest servei, l’Ajuntament de Dosrius posa a disposició dels ciutadans del municipi un espai on treballar en grup i compartir i expressar les vivències, els pensaments, els sentiments i les angoixes individuals i col·lectives que s’hagin pogut generar a partir de l’experiència traumàtica de les càrregues policials de l’1 d’octubre. Així, els participants rebran l’atenció professional i assessorament directe d’experts que els ajudaran i aconsellaran sobre com donar sortida i gestionar aquestes emocions. I en aquelles situacions on procedís, el cas es derivaria posteriorment a la Unitat de Salut Mental del Consorci Sanitari del Maresme.

Finalment, el consistori recorda que totes aquelles persones que ho requereixin també tenen a la seva disposició els CAP (Centre d’Atenció Primària) de Dosrius, Canyamars o Can Massuet-El Far.

Darrera actualització: 10.10.2017 | 08:25