L’Ajuntament obre expedients als responsables d’abocaments descontrolats

Dilluns, 7 d'agost de 2017 a les 00:00

Els veïns i veïnes de Dosrius disposen cada dilluns d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal reservar cita prèvia trucant al telèfon 93 799 62 80.

Amb l’objectiu de conscienciar la població de les conseqüències negatives directes a nivell econòmic, medi ambiental i de seguretat que provoquen als veïns i veïnes de Dosrius i amb el ferm propòsit d’eradicar aquestes pràctiques negligents que danyen la imatge de la vila i el benestar col·lectiu, l’Ajuntament ha obert recentment nous expedients sancionadors als responsables d’abocaments il·legals de deixalles a la via pública.

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, explica que “tothom és conscient de les conseqüències sobre els demés que es deriven dels actes incívics, com ara incomoditat, molèsties, manca de confort, etc. No obstant, poques vegades es té en compte que el vandalisme també té una dimensió econòmica, ja que l’abocament improcedent de deixalles comporta sempre l'assumpció de costos per part de l'Ajuntament, és a dir, l’assumpció de costos per part de tota la població”. En aquesta línia, l’equip de govern fa una crida a la col·laboració i implicació ciutadanes i ha iniciat una campanya per tal d'identificar els responsables d’aquests abocaments i sancionar econòmicament els infractors amb multes que, segons la ordenança de residus de Dosrius, poden arribar fins els 3.000€.

Dosrius disposa cada dilluns d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal reservar cita prèvia trucant al telèfon 93 799 62 80. D’altra banda, l’Ajuntament també recorda que els veïns i veïnes poden utilitzar la deixalleria d’Argentona  per dipositar restes de jardí, mobles, electrodomèstics, etc., o qualsevol altre tipus de residus, de dilluns a diumenge.

Abocaments improcedents amb un elevat cost econòmic per a les arques públiques

Recentment s’ha detectat un abocament d’amiant a Les Costes d’en Guinart –un producte altament perillós i nociu per a la salut- i diferents abocaments de brossa a la via pública a Can Pruna i Can Figueres. Ambdues actituds negligents han hagut de ser resoltes mitjançant la contractació d’una empresa especialitzada i han suposat un cost econòmic per al municipi valorat en 912,64€.

Darrera actualització: 25.08.2017 | 14:37