L’Ajuntament contracta la redacció del projecte executiu de la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp

Dijous, 9 de novembre de 2017 a les 00:00

L’equipament municipal és previst que es desenvolupi en una única planta i que disposi d’una zona infantil, una zona de fons general amb una àrea de revistes i música, una sala polivalent, dues aules de suport i l’àrea de treball intern.

La construcció de la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp –batejada amb aquesta denominació en homenatge al cèlebre poeta, autor teatral, historiador i promotor cultural dosriuenc- encara aquest darrer quadrimestre del 2017 una nova etapa. L’Ajuntament de Dosrius ha encarregat la redacció del projecte executiu al professional Jordi Parcerisas Vazquez, que es preveu que estigui llest a finals del mes de novembre. L’adjudicació del contracte de servei s’ha dut a terme mitjançant concurs públic per una quantia de 32.851€.

Un actiu cultural de primera qualitat

Amb la construcció de la Biblioteca municipal, l’equip de govern es marca com a objectiu convertir l’equipament en un espai de referència en la vida cultural del municipi. És per això que Marc Bosch, alcalde de Dosrius, avança que "volem que la Biblioteca esdevingui una eina clau en matèria educativa i social i un actiu clarament important en termes de promoció i acostament de la cultura als veïns i veïnes”.

En aquesta línia, Bosch defensa que “la cultura a Dosrius gaudeix d’una bona salut gràcies al dinamisme de les nostres entitats i a la implicació de la ciutadania. Per això des de l'Ajuntament treballem constantment per potenciar el fenomen cultural a la vila dotant-lo de nous mecanismes”.

Un equipament multifuncional i sostenible

El projecte contempla que la Biblioteca es desenvolupi en una única planta per tal de facilitar l’accessibilitat i la redistribució dels espais. L’equipament, a més, és previst que ocupi una superfície d’aproximadament 985 m2 i que disposi d’una zona infantil, una zona de fons general amb una àrea de revistes i música, una sala polivalent, dues aules de suport i l’àrea de treball intern, amb un total de 75 punts de lectura, 20 punts d’accés informàtic i un fons bibliogràfic de 12.500 documents

Des de l’Ajuntament, a més, es pretén que el pla esdevingui un referent en arquitectura sostenible reduint fins a un 75% el consum d’energia i fins a un 76% les emissions respecte un edifici estàndard. Així mateix, s’instal·larà un sistema de calefacció a partir de la combustió de biomassa forestal, tal com s’ha implementat recentment a l’escola i al Poliesportiu de Dosrius.

 

Darrera actualització: 09.11.2017 | 11:31