L’Ajuntament congela els principals impostos i taxes per al 2018

Dilluns, 6 de novembre de 2017 a les 00:00

Les Ordenances Fiscals per a l’any vinent no inclouen increments en cap dels principals tributs. La novetat més destacada té a veure amb l’impost sobre vehicles de tracció mecànica dels vehicles que produeixen menor impacte ambiental, els propietaris dels quals gaudiran a partir d’una bonificació que pot arribar a ser de fins al 75% de la quota.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius ha aprovat provisionalment les Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2018. Els comptes, que han estat aprovats amb els vots a favor dels grups municipals d’ERC, PAC i els regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent i els vots en contra del PSC i el PP, són, segons l’alcalde Marc Bosch, “un reflex dels valors d’aquest equip de govern: equitat, justícia social i igualtat d'oportunitats".

Congelació dels principals impostos i taxes

Entre les novetats més destacades de les Ordenances Fiscals per a l’any vinent hi ha la congelació dels principals tributs i taxes municipals. En aquest sentit, Judit Coll, primera tinent d’alcalde, avança que “tot i que l'economia local i del país apunta una millora respecte els darrers anys, seguim apostant per no gravar els nostres veïns i veïnes amb quotes més elevades en aquelles taxes que considerem primordials”.

Ferma aposta per promoure els vehicles menys contaminants

La novetat més destacada de les ordenances aprovades té a veure amb l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. A partir d’ara, els propietaris de vehicles que produeixin poc impacte ambiental, com ara els cotxes híbrids o elèctrics, podran optar a una bonificació de fins d’entre el 50 i el 75% de la quota (en funció del tipus de carburant).

Canvis majoritàriament normatius

La resta de variacions a destacar en les Ordenances de 2018 són, majoritàriament, de caire normatiu. És el cas, per exemple, de taxa per la utilització privativa de dependències municipals i lloguer de material per part dels particulars o la taxa pel servei de connexió a l’enllumenat de les fires locals.

Aprovació del Compte General del Pressupost econòmic de l’exercici 2016

En clau econòmica, durant el Ple municipal ordinari del passat 26 d’octubre l’Ajuntament també va donar llum verda al Compte General del Pressupost econòmic de l’exercici anterior, un cop superat el període d’exposició pública.

Darrera actualització: 06.11.2017 | 17:53