L’Ajuntament aprova el projecte d’urbanització de Can Batlle per a l’Institut i la futura Biblioteca

Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 00:00

El pla té com a objectiu reactivar la zona, millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers i convertir aquest espai en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp. Consulta els detalls del projecte.

Aquest mes de gener, l’Ajuntament de Dosrius ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització dels terrenys de Can Batlle, de titularitat municipal. El pla urbanístic s’exposarà públicament durant un mes perquè tots els ciutadans el puguin consultar i presentar-hi al·legacions. Posteriorment, es procedirà a l’aprovació definitiva i a la licitació pública del contracte d’obres. En aquest sentit, la voluntat de l’equip de govern és que els treballs comencin durant el segon semestre d’aquest 2018.

Reactivació de la zona i millora de l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers

El pla urbanístic municipal té un cost estimat de 938.523€ i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 410.250€, però el consistori ja ha iniciat les gestions pertinents per augmentar la quantia d’aquest ajut. 

L’actuació és previst que es desenvolupi en una única fase i que tingui una durada aproximada de dos mesos. Les obres afectaran els carrers Can Batlle, Torrent d’en Vergés i de la Riera de Canyamars –que enguany estrenen nomenclàtor- i consistiran en l’asfaltatge dels vials i de les voreres; la finalització i cobertura del Torrent Costes d’en Vergés; la dotació d’una nova xarxa de sanejament; l’habilitació d’una nova xarxa de distribució d’aigua potable i d’una nova instal·lació de subministrament elèctric; la disposició de nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà; i la creació d’una futura zona d’aparcament amb 68 noves places (quatre d’elles, de tipus adaptat).

Can Batlle, seu de l’edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp

El projecte d’urbanització de Can Batlle serà la inversió cabdal de l’Ajuntament de Dosrius aquest 2018. Així, les actuacions que enguany es duran a terme a la zona tenen com a objectiu urbanitzar i adequar aquest espai del municipi per tal que esdevingui la futura seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp.

En aquest sentit, durant la reunió mantinguda el passat mes de juny del 2017 amb el Departament d’Ensenyament, el govern català va traslladar a l’Ajuntament el compromís de licitar enguany la redacció del projecte executiu de l’edifici de l’Institut Els Roures. Mentrestant, en el cas de la biblioteca municipal, el projecte executiu ja ha finalitzat la seva fase de redacció i resta pendent de l’inici de la seva execució

Darrera actualització: 02.02.2018 | 18:25