La Policia Local investiga l'autoria de l'enverinament d'animals domèstics

Dimecres, 24 de maig de 2017 a les 00:00

Durant aquest mes de maig s’han registrat tres casos a Can Massuet del Far i durant l’any 2016 en varen ser cinc.

Alguns veïns de Can Massuet del Far han posat en coneixement de l’Ajuntament de Dosrius que tres gats han resultat enverinats, a causa de la ingestió de substàncies tòxiques. Els tres felins van ser atesos per serveis veterinaris i segons consta als informes dels facultatius van ser atesos en estat de xoc, hipotèrmia, postració i greus símptomes d’intoxicació.

No és la primera vegada que es produeixen aquests fets, atès que a l’any 2016 se’n varen registrar cinc, majoritàriament a la zona compresa entre la plaça de Can Massuet, l’avinguda del Far, el carrer Collformic i passatge de les Agudes. Tots els indicis apunten que algú ha subministrat intencionadament substàncies als gats, aprofitant els punts de colònies controlades de gats o, fins i tot, llençant menjar contaminat a l’interior de patis privats.

L’Ajuntament de Dosrius està investigant l’autoria dels fets i sol·licita la col·laboració ciutadana per tal que si algú és testimoni o té coneixement dels fets ho comuniqui a la Policia Local - Tel. 667 424 811. D’altra banda s’ha distribuït un avís informant els veïns de la zona afectada.

Aquests fets, a banda de ser una salvatjada, infringeixen el Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, l’article 5 del qual prohibeix textualment maltractar, agredir, subministrar substàncies nocives als animals, entre d’altres. També, l’ordenança reguladora de tinença d’animals domèstics i de companyia de Dosrius estableix sancions fins a 20.000 euros per aquests fets.

D’altra banda l’Ajuntament de Dosrius informa que està prohibit deixar menjar als animals al carrer, excepte les persones autoritzades de l’associació Amics dels Animals de Dosrius, responsables del control de les colònies de gats del municipi.

Darrera actualització: 19.08.2017 | 20:13