Ensenyament i Dosrius acorden iniciar els tràmits per al projecte de l'Institut

Dijous, 15 de juny de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Dosrius farà la cessió i treballarà amb la urbanització dels terrenys i el Departament d’Ensenyament encarregarà la redacció del projecte executiu

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Dosrius han acordat iniciar els tràmits per a la redacció del projecte executiu de l’Institut de Dosrius. El Director general de Centre Públics, Lluís Baulenas, i la directora de serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental, Carmina Pinya, han visitat Dosrius i s’han reunit amb l’alcalde, Marc Bosch, el regidor d’Educació, Eduard Vila, i la regidora Judith Coll.

A la reunió també hi han assistit, per part dels serveis territorials d’Ensenyament, la cap de Planificació i Programació Escolar, Violant Segura, el cap de la SOM, Òscar Pisonero, la inspectora d’ensenyament, Núria Puig i els arquitectes de l’Ajuntament de Dosrius, Sandra Lirio i Antoni Ruiz.

Baulenas ha manifestat la predisposició de la Generalitat de Catalunya en iniciar els tràmits per a la redacció del projecte executiu de l’edifici de l’institut, que començaran quan l’Ajuntament lliuri els terrenys i es compleixin els requisits necessaris. Per la seva banda, Bosch ha confirmat que abans d’acabar el mes de juny l’ajuntament farà la cessió dels terrenys, actualment de titularitat municipal, i s’està avançant en la futura urbanització de la zona. En aquest sentit, es preveu que en les properes setmanes s’aprovi el projecte d’urbanització i hi ha previst també aprovar una modificació de les normes de planejament urbanístic de la zona de can Batlle.

Un cop el Departament d’Ensenyament disposi de tota la documentació municipal, el proper mes de juliol, iniciarà els tràmits per encarregar la redacció del projecte a Infrastructures de la Generalitat, que es podria licitar a principis de l’any 2018.

La trobada ha acabat a l’institut, on s’ha comunicat el contingut de la reunió a l’equip directiu, encapçalat per Lourdes Gil, i a representants de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA).

L’Institut de Dosrius, que aviat farà 11 anys de vida i funciona en mòduls prefabricats, està pendent de la construcció de l’edifici. La reunió entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Dosrius suposa el tret de sortida per iniciar el projecte d’edifici, tot i que encara no es disposa de dates d’execució.

Darrera actualització: 19.08.2017 | 20:14