Dosrius exigeix la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural i condemna la violència policial de l’1 d’octubre

Dimarts, 31 d'octubre de 2017 a les 14:27

El Ple de l’Ajuntament demana la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i el declara persona non grata al municipi.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius va votar favorablement el passat 26 d’octubre dues mocions en defensa de les institucions catalanes i de condemna de la vulneració de les llibertats fonamentals per part de l’Estat espanyol. Ambdós textos van ser aprovats amb els vuit vots a favor dels grups d’ERC i PAC, i dels regidors no adscrits Joan Serra i Fidel Junyent; i amb els cinc vots en contra del PSC i el PP.

L’Ajuntament exigeix l’alliberament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural

La primera moció aprovada pel Ple del consistori reclama la llibertat immediata del president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i denúncia  la vulneració de les llibertats patida pels dos detinguts, així com la manca de separació de poders a l’Estat espanyol.

Dosrius demana la dimissió del Delegat del Govern, Enric Millo

En una segona moció, el Ple de l’Ajuntament de Dosrius –una de les poblacions més afectades per les càrregues policials de l’1 d’octubre- condemna la violència generada per l’Estat espanyol arreu del país durant la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya, exigeix la retirada dels membres de la Guàrdia Civil i del Cuerpo Nacional de Policia destinats a Catalunya i demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

La moció aprovada també reclama la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, per ser “un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals”, i el declara persona non grata al municipi.

Pel que fa a aquesta segona moció, el grup municipal del PSC va presentar-hi un total de cinc esmenes, una de les quals -referent al suport a les persones ferides per les càrregues policials de l’1 d’octubre i molt especialment als veïns i veïnes de Dosrius i Canyamars- va quedar aprovada. 

Fidel Junyent Torrades renuncia com a regidor del grup municipal del PSC

Durant el Ple municipal ordinari del mes d’octubre també es va aprovar la consideració del senyor Fidel Junyent Torrades com a regidor no adscrit. El Sr. Junyent, que va comunicar la seva desvinculació del grup municipal del PSC el passat 25 d’octubre, mantindrà els drets polítics que li corresponen segons l'estatut dels membres de les corporacions locals, així com el dret a participar amb veu i vot a la Comissió Especial de Comptes i de la Comissió Informativa General.

Darrera actualització: 31.10.2017 | 14:26