Dosrius, en defensa de l'autogovern i de les institucions catalanes

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 10:51

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui dimecres en sessió extraordinària una moció urgent per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya anunciada pel govern espanyol.

L’Ajuntament de Dosrius ha celebrat avui dimecres 25 d’octubre un Ple extraordinari amb un únic punt en l’ordre del dia: la presentació d’una moció d’urgència impulsada per les entitats supramunicipals Associació Catalana de Municipis (ACM) i Associació de Municipis per la Independència (AMI) per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya anunciada pel govern central el passat dissabte 21 d’octubre a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

El text ha estat sotmès a votació dels grups municipals i ha quedat aprovat amb vuits vots a favor dels grups ERC, PAC, el regidor no adscrit Joan Serra i el regidor del PSC Fidel Junyent i cinc vots en contra dels grups PSC i PP. Mentrestant, el Ple de l’Ajuntament ha desestimat l’esmena a la totalitat presentada pel grup municipal del PSC.

La moció aprovada per l’Ajuntament de Dosrius consta d’un total de quatre punts:

. Primer, manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

. Segon, condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

. Tercer: instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

. I quart, comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

Darrera actualització: 25.10.2017 | 10:55