Dosrius, Argentona i Òrrius estudien la creació d’un cos de Protecció Civil mancomunat

Divendres, 6 d'octubre de 2017 a les 12:53

Aquells veïns i veïnes interessats en formar part de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) poden adreçar la seva petició al correu electrònic alcaldia@dosrius.cat. L’AVPC realitzarà la seva primera col·laboració els propers 14 i 15 d’octubre durant la Fira del Bosc-Canyamars Medieval.

Amb l’objectiu de prestar més i millors serveis als veïns i veïnes, donar suport als cossos policials i d’emergències i desenvolupar tasques de coordinació per facilitar el bon desenvolupament de les activitats i esdeveniments que es duen a terme al municipi, l’Ajuntament de Dosrius treballa de forma coordinada amb els consistoris d’Argentona i Òrrius i l’AVPC d’Argentona per impulsar una Associació de Voluntaris de Protecció Civil mancomunada que doni servei als tres municipis.

Així, l’objectiu és aprofitar l’actual estructura i funcionament de l’AVPC d’Argentona –creada l’any 2000 i de la qual també en formen part veïns de Dosrius a títol individual- i reforçar-la i potenciar-la amb nous membres i recursos per tal de fer arribar el servei als municipis de Dosrius i Òrrius. En aquest sentit, es treballa perquè l’AVPC mancomunada sigui una realitat a partir del 2018.

Com ho puc fer convertir-me en membre de l’AVPC de Dosrius, Argentona i Òrrius?

L’Ajuntament de Dosrius fa una crida a tots els veïns i veïnes de la vila interessats a adherir-se al projecte. Per fer-ho, només cal enviar un correu electrònic a l’adreça alcaldia@dosrius.cat fen-t’hi constar les dades de contacte i una breu ressenya de l’experiència o la formació en Protecció Civil, si és el cas.

El cos prestarà els seus serveis a la Fira del Bosc – Canyamars Medieval

El proper cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, l’AVPC mancomunada realitzarà la seva primera col·laboració a Dosrius durant la celebració de la Fira del Bosc  Canyamars Medieval. Els voluntaris de l’associació donaran suport a la Policia Local i als organitzadors en la realització de les tasques logístiques i de mobilitat.

Què és una associació de Protecció Civil?

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya possibilita la participació ciutadana de forma regular en tasques de protecció civil per mitjà de les associacions del voluntariat de protecció civil, definides en l’article 55 com les constituïdes d’acord amb la legislació general d’associacions que tenen com a finalitat social la col·laboració desinteressada en tasques de protecció civil dins una localitat.

Quines funcions té assignades una associació de Protecció Civil?

Respecte a les funcions que han de desenvolupar aquestes AVPC, el Decret 27/2001, de 23 de gener, disposa, en termes generals que són: la coordinació de l’aportació desinteressada del voluntariat en tasques de protecció civil dins el municipi; l’impuls de la participació ciutadana en temes de prevenció o actuacions de protecció civil; la sensibilització de la població respecte dels riscos que els puguin afectar; les activitats formatives i divulgatives, i el suport en l’elaboració, la implantació o el manteniment de plans de protecció civil que dugui a terme l’administració.

Darrera actualització: 06.10.2017 | 12:52