Dosrius acollirà la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 19:00

El municipi serà l’amfitrió de la dotzena edició d’aquest projecte que enguany tindrà com a protagonista la gestió i l’aprofitament de l’aigua a la comarca al llarg de la història.

L’Ajuntament de Dosrius manté la seva ferma aposta per acostar als veïns i veïnes l’extens i prolífic llegat històric i patrimonial del municipi i de la comarca i per atraure a la vila projectes divulgatius de primer ordre que representin un vertader estímul cultural i suscitin a la reflexió i el coneixement sobre el territori. En aquesta línia, el consistori coorganitza juntament amb l’Arxiu Comarcal del Maresme i el Consell Comarcal la dotzena edició de la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme.

Així, Dosrius serà el proper 5 de maig l’amfitrió d’aquest projecte acadèmic anual que enguany se celebrarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament i que, sota el títol ‘Aigua!. Recurs vital, social, cultural i econòmic al Maresme’, girarà al voltant de la gestió i l’aprofitament de l’aigua a la comarca al llarg de la història.

La jornada arrencarà a primera hora del matí amb els parlaments de les autoritats i amb la celebració de la ponència ‘L’aigua transversal al Maresme’ a càrrec de Joan Manel Riera, educador i director de l’Escola de Natura del Corredor (ENC). A continuació, els diferents centres d’estudis de la comarca presents a la trobada presentaran les seves comunicacions. I ja a la tarda, tindrà lloc una visita guiada a la Casilla Courtain (La Mina).  En aquest sentit, tant la conferència com la visita són obertes a tota la ciutadania.

Finalment, en el decurs del programa també es presentaran les actes de la trobada de l’any 2017 celebrada al municipi de Vilassar de Mar i que tenia com a temàtica l’arquitectura i l’urbanisme de la comarca. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a les adreces arxiu@dosrius.cat o acmaresme.cultura@gencat.cat.

 

Darrera actualització: 30.01.2018 | 19:36